Isobel Campbell – There Is No Other
De voorkant van het nieuwe album van Isobel Campbell verwijst treffend naar de veelzijdigheid van dit album. De pastelkleurige regenboog vertegenwoordigt niet alleen de diversiteit van de nummers, maar de zachte niet natuurgetrouwe kleuren verwijzen naar het dromerige, psychedelische geluid. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

John Moreland – LP5
Na een uitstapje naar 4AD is John Moreland met zijn vijfde album weer terug bij het label Thirty Tigers. Of deze switch het verschil tussen zijn vorige album Big Bad Luv en LP5 kan verklaren, valt echter te betwijfelen. LP5 is echter geenszins een stap terug, want al na een luisterbeurt is duidelijk dat Moreland blijft vernieuwen.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Homesick – The Big Exercise
Na het uitkomen van hun debuut Youth Hunt regende het al lovende kritieken over het kunnen van de drie piepjonge Dokkumers. Postpunk? Tja, maar dan wel een geheel eigen interpretatie en god mag weten waar ze dat vandaan halen. Op The Big Exercise zet de band weer een reuzenstap in hun bijna niet te volgen ontwikkeling.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Nada Surf – Never Not Together
Never Not Together is de slotzin in ‘Something I Should Do’. Dat nummer is de meest opvallende bijdrage op de nieuwe plaat van Nada Surf. Niet alleen is het een vlammend pleidooi voor het opbrengen van empathie en het hebben van compassie voor anderen maar het is ook de eerste keer dat Caws terugkeert naar de hit waarmee Nada Surf doorbrak: ‘Popular’.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Frazey Ford – U Kin B The Sun
We mogen van geluk spreken dat oudgediende Frazey Ford vandaag een derde solo-album, U kin B the Sun, uitbrengt. Want deze Canadese zangeres, die al ruim 20 jaar actief is (eerst als lid van the The Be Good Tanyas en vanaf 2010 solo), legt haar hele ziel en zaligheid in de 11 liedjes op deze nieuwe plaat.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Ásgeir – Bury The Moon
Bury The Moon is het vierde album van de 27-jarige, uit IJsland afkomstige singer-songwriter Ásgeir Trausti. Of eigenlijk zijn derde, want het in zijn moerstaal gezongen debuutalbum Dýrð í dauðaþögn uit 2012 verscheen twee jaar later opnieuw bij het gerenommeerde Britse One Little Indian label, dit maal in het Engels.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Speedmobile – Speedmobile
Nomen est omen. Wie van snelheid houdt zit goed bij Speedmobile. Dat de EP kort is zal niemand verbazen – vier nummers duren samen ongeveer tien minuten – maar is toch divers, waardoor Speedmobile geen seconde gaat vervelen.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

HMLTD – West of Eden
Bijna drie jaar geleden maakte Nederland kennis met het bonte gezelschap HMLTD. Spaghettiwestern-rock met trapbeats, dat ook zo gestoord klinkt als op papier. We verloren HMLTD even uit het zicht, maar de band lanceert eindelijk hun debuutalbum ‘West of Eden’.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Oh Wonder – No One Else Can Wear Your Crown
Afgelopen vrijdag kwam, na drie jaar wachten, een nieuw album van Oh Wonder uit:‘No One Else Can Wear Your Crown’. Daarop staan tien indiepopnummers die nog persoonlijker zijn dan die van het vorige album ‘Ultralife’.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 6 zijn dit:

Declan McKenna – Beautiful Faces
Genre: indiepop
FFO: The Honeysticks, half•alive

DIRK. – Artline
Genre: indie slacker power pop
FFO: Pixies, Weezer, Cloud Nothings, Fugazi

Black Midi – Sweater
Genre: postpunk
FFO: Girl Band, Squid

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.