Tame Impala – The Slow Rush
De eerste indruk is dat het aanstootgevend is hoe weinig aanstootgevend er op deze plaat te vinden is. Het lijkt allemaal op elkaar, en er is geen enkel toontje of element dat weerstand oproept. Tame Impala is de James Last van deze generatie. Of beter, Klaus Wunderlich! Easy listening in zijn puurste vorm. Tot in de puntjes verzorgd en prachtig klinkend.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Clock Opera – Carousel
Carousel is het derde album van het Britse trio Clock Opera, de band rond zanger, gitarist en programmeur Guy Connelly. Het geluid van deze band is het beste te omschrijven als een soort sample-indie-pop, want de samples en het programmeren van de elektronica is een zeer belangrijk onderdeel van de nummers en hun stijl.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Bambara – Stray
Stray is het vierde album van het uit Athens, Georgia afkomstige post-punk trio Bambara. De band onder leiding van zanger-gitarist Reid Bateh heeft er naar eigen zeggen een missie van gemaakt om de donkere geheimen en de horror bloot te leggen die schuilt achter elke ogenschijnlijk keurig geverfde voordeur.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

EDEN – No Future
Afgelopen vrijdag kwam ‘No Future’ uit, het nieuwe elektronische popalbum van Jonathan Ng, beter bekend als EDEN.‘No Future’ telt maar liefst negentien nummers, waarvan een groot deel bestaat uit elektronische popnummers. EDEN is pas 23, maar klinkt alsof hij al vaak zijn hart gebroken heeft.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 7 zijn dit:

Enter Shikari – {The Dreamer’s Hotel}
Genre: RockPopPunkHardcoreDrum’n’BassMusic
FFO: Architects, While She Sleeps, Deaf Havana

Sam Fender – Hold Out
Genre: indie
FFO: The Amazons, Sea Girls, Sundara Karma

Hinds – Good Bad Times
Genre: Indiepop
FFO: Soccer Mommy, Goat Girl, The Orielles

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.