Tekst: Susanne van Hooft, Foto: Mark Of Chaos

Tijd om kennis te maken met Mark of Chaos, een jonge punkband van drie man sterk. Een mooie aanleiding hiervoor is de release van het nummer ‘Blind’, als tweede single in een reeks. Eerder bracht de band al ‘Shut It Off’ uit. Hoewel de bandleden al lang met elkaar samenspelen (vanaf de basisschool!), hebben ze sinds een jaar serieuze plannen. Dit resulteerde in een ep, meer optredens en nu dus de releases van deze singles. Deze singles heeft Mark of Chaos zelf opgenomen en gemixt in Studio A60. CHAOS sprak met gitarist Tom de Laak. Naast Tom bestaat Mark of Chaos uit bassist en zanger Julian Grimm en drummer Benjamin Grimm.

Vertel eens, is de muziek veranderd nu jullie op de serieuze toer zijn? ‘We hadden eerst meer een variëteit in stijlen, maar we speelden vooral punkrock. Onze muziek zat zelfs een beetje tegen de poppunk aan,’ vertelt Tom. Die verandering in stijl leidde er zelfs toe dat de band heel wat nummers, die klaar waren om op een album te worden gezet, heeft weggegooid. ‘Nu stoppen we er meer speedrock invloeden in; het is wat meer rock ’n roll en iets sneller. We willen harde muziek maken, dat mag ranzig en rauw, maar het moeten wel liedjes blijven. Het is poppy qua refreintjes.  Ons doel is om vooral live een hele energieke show neerzetten, dus de nummers die we nu schrijven zijn vooral bedoeld om op los te gaan. We schrijven onze nummers echt met dat voor ogen.’

Mark of Chaos komt uit Zetten in de Betuwe. We willen niemand beledigen, maar Zetten klinkt niet direct als de meest inspirerende en bruisende omgeving om een bandje goed neer te zetten. ‘Haha nee, dat klopt wel. Er zijn wel andere bands, maar niet zo veel. Vorig jaar hebben we ongeveer negentien shows gedaan na de ep release en voor hier in de buurt is dat wel oké. Maar we willen wel meer en verder, zoals in Duitsland spelen. Daar is een groter publiek voor onze muziek.’ Daarnaast bouwt Mark of Chaos verder aan een naam door (vaak succesvol) mee te doen aan verschillende bandbattles. Het komende jaar staan er weer nieuwe bandbattles en optredens op het programma, misschien Popronde, zal er een album opgenomen worden, en hoewel de bandleden tot nu toe alles helemaal zelf doen, overwegen ze of ze zich bij een label aan willen sluiten. Ja, de toekomst ligt open voor Mark of Chaos.

De band is live te zien:

21 maart Rock Club De Cave, Amsterdam
31 maart Merlyn, Nijmegen (De Roos voorronde #2)