Klangstof – The Noise You Make is Silent
Op het tweede album van het trio horen we een andere Klangstof dan op het debuut. Die eerste plaat was immers meer een soloplaat van Van der Wardt, inmiddels is Klangstof een echte band. En die bedient zich van net een ander idioom dan voorheen. Groot zijn de verschillen niet.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Torii – Return to Form
Op Return to Form horen we mooi verzorgde gitaarliedjes met een licht psychedelisch karakter. Een enkele pakkend, soms verleidelijk, maar meestal zijn de liedjes van Torii een beetje lastig te doorgronden composities, dromerig, uitwaaierend. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Equal Idiots – Adolescence Blues Community
Hoewel je nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken, wil dat niet zeggen dat je met een tweede album niet wederom indruk kunt maken. De Idiots bewijzen het met Adolescence Blues Community. Dat de titel van dit album afkort tot ABC is veelzeggend, want de muziek op deze langspeler is even eenvoudig als het alfabet.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Victories at Sea – Everybody’s Lost And All I Want is To Leave
Na wat ep’s en een album leek het er even op dat de koek op was voor Victories At Sea uit Birmingham. Een verblijf in Schotland waarbij het trio naar hartelust muziek kon maken, leverde nieuwe inspiratie en redde de band. Het resultaat is een tweede volwaardig album op getiteld Everybody’s Lost And All I Want is To Leave.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Douglas Dare – Milkteeth
Nu is er dan de altijd moeilijke derde plaat. En dat valt, op zijn zachtst gezegd, niet tegen.Milkteeth is ingetogener dan zijn voorgangers, maar vooral een album waarop Dare zichzelf kroont tot de koning van de subtiele details. Elf nummers lang is het raak. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 8 zijn dit:

Knuckle Puck – Tune You Out
Genre: Poppunk
FFO: Boston Manor, Real Friends

Sleep On It – Falling Further Faster
Genre: indie alternative
FFO: Late In The Playoffs, WSTR

One Nine – Bloodrush
Genre: indiepop
FFO: theXcerts, The Ninth Wave, The Lafontaines

Luka – Lost Today/Found Tomorrow
Genre:singer-songwriter
FFO: Bon Iver, Feist en Patrick Watson

Victories at Sea- Follow You
Genre: indierock
FFO: Ocean Drift, The Boxer Rebellion

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.