Caribou – Suddenly
Dear Caribou, of Daphni maar in het dagelijks leven gewoon Dan Snaith, bedankt voor je nieuwe plaat. Een sluipmoordenaar die me inmiddels ferm bij de keel heeft en in schoonheid groeit en groeit en een van de juweeltjes in mijn catalogus zal worden waar ik nog vaak naar ga teruggrijpen.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Rex Rebel – Run
Zouden we Run in één woord moeten omschrijven, dan is het intrigerend. Stuk voor stuk klinken de nummers alleraardigst, maar achter elkaar duurt het wat lang en zit er te weinig spanning in om het album een speciaal plekje in onze platenkast te geven. Toch kijken we nu al uit naar de opvolger.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Orielles – Disco Volador
Hoewel nog steeds een jonge band, brengen The Orielles op 28 februari al hun tweede album uit: Disco Valador. Die titel is veelzeggend; want hoewel het bandgeluid niet wezenlijk is veranderd, is er toch een duidelijke verschuiving naar een funkier en daardoor dansbaarder geluid waarneembaar. Het maakt de muziek meteen spannender dan die op het goed ontvangen, maar toch wat vlakke debuutalbum Silver Dollar Moment uit 2018.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Sink Ya Teeth – 2
Een ijzingwekkende sound, alsof een ijzeren balk over een grove cementvloer wordt gesleept, leidt de tweede plaat van het Britse duo Sink Ya Teeth in. Maar al snel verzacht een house-achtig keyboardlijntje de industriële sound en waan je je door het rake ritme in een pop-up-club ergens in een vervallen havengebied om daar de nacht door te raven.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Soccer Mommy – Color Theory
Sophie Allison heeft niet lang gedraald na haar succesvolle plaat Clean uit 2018 om met een opvolger te komen. En groot gelijk heeft ze, ijzer moet je smeden als het heet is. Color Theory is de vierde langspeler op haar naam. Niks geen verrassingen; Allison heeft weer tien mooie gitaarliedjes gemaakt met een kop en een staart.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 9 zijn dit:

HEISA – Serenity Now
Genre: post math indie noise
FFO: Black Midi, Tool, Battles

Emil Landman – Just Tell Him It’s Over
Genre: Folk
FFO: Nick Drake, Alexi Murdoch, Fink

Deeper – This Heat
Genre: Postpunk, indierock
FFO: Omni, Ought, Girl Band

Renton Jules – Open House
Genre: Indiepop
FFO: Wilco, Andy Shauf en Avi Buffalo

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in onze nieuwe playlist: Chaotic Twenty Week 9.