Ellis – Born Again
Wedergeboorte. Een beladen term, in religieus opzicht. De Canadese singer-songwriter Linnea Siggelkow alias Ellis kiest die titel niet voor niks. Ze groeide religieus op maar begon eenmaal op de universiteit vraagtekens bij de overtuiging van haar en haar naasten te zetten. Op dat moment startte een zoektocht naar waar zij zelf in gelooft, wie ze is, waar ze voor staat. In dat teken staat haar debuutplaat Born Again. Die titel mag je dus letterlijk nemen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Sorry – 925
Ook al is het album nu een samenhangend geheel geworden, dit zegt nog niks over de afzonderlijke tracks op 925. De ritmes zijn over het geheel genomen onregelmatig en grillig en het gitaargeluid vervormd. Je kunt zelfs zeggen dat de liedjes vaak een ongemakkelijk of – zoals Lorenz het ooit zelf omschreef – ‘queasy’ gevoel geven.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Blue Crime – I’m Afraid We Became One
In 2015 debuteerde het Amsterdamse Blue Crime met Tyr, een zes tracks tellende EP waarop de belofte aan alle kanten hoorbaar was, maar die bij vlagen nog wat grilling en onzeker klonk. Als een band die zoekende was naar een geluid, wist waar dat geluid te zoeken, maar vervolgens niet goed wist wat er mee aan te vangen. Hoe anders is dat vijf jaar later op het debuutalbum I’m Afraid We Became One. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The K – Amputate Corporate Art
In Wikipedia staat The K gerangschikt onder de noemer ‘Belgische band’. Dat laat aan duidelijk niets te wensen over. Hoewel, bij de lezer zal wellicht aan die categorisering direct een associatie verbonden zijn. Net naar gelang de ervaringen van die persoon met ‘Belgische bands’. Velen zullen denken aan de creatieve beetje scheve indie van dEUS en vele navolgers. Anderen aan de poppy rock van van Balthazar. Misschien ook dansfanaten die houden van 2manydjs of misschien Front 242?
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 14 zijn dit:

Rolling Blackouts Coastal Fever – She’s There
Genre: Softpunk
FFO: Goat Girl, The Beths, Shame

Al Moses – He Truly is the Sun of God
Genre: Rock n Roll
FFO: White Riot, Pretty Vicious

Jagd – Violins
Genre: Indierock
FFO: Canshaker Pi, Shht

Wasted Youth Club – Broke, Broker, Broken
Genre: Garage
FFO: Hockey Dad, Together Pangea

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.