Tekst: Susanne van Hooft
Foto en artwork: Wasted Youth Club

Wasted Youth Club is een drie man sterke garageband die zo’n beetje leeft voor de live optredens. Want, zoals zanger Sven van Vessem het beschrijft: ‘Het liefst heb ik de zweetdruppels van het publiek in mijn gezicht en visa versa. Dan voel je de energie en met die energie knal je harder.’ Als je de band in januari hebt gezien bij de Dormsessions in Amsterdam dan weet je wat hij bedoelt. De opzwepende show maakte diepe indruk bij de aanwezigen.

Frustrerend dus, dat daar nu met alle maatregelen rondom COVID-19 even een stop op zit. Gelukkig heeft de band een alternatief oefenhok geregeld en gaat het schijnbaar ongestoord door met muziek maken en uitbrengen. Nadat Wasted Youth Club al eerder de singles ‘Again’ en ‘Cheap Love’ had uitgebracht, verschijnt vandaag het derde nummer, ‘Broke, Broker, Broken’. Al deze liedjes zijn opgenomen bij IJland Studio in Amsterdam en net zoals de eerdere releases, gaat ook deze gepaard met een clip.

Hoewel Wasted Youth Club pas zo’n anderhalf jaar bestaat, speelden Sven en drummer Jitze Miedema al eerder samen in een indierockbandje. Met het verlangen wat stevigere muziek te maken konden ze bij Tim Habraken terecht. Tim verliet de bluesrockmuziek en bij elkaar werd het vrolijke garage. In juli staat de band geprogrammeerd als afsluitende act van Valkhof Festival, dus laten we hopen dat dit optreden wel doorgaat. Later dit jaar staan er nieuwe opnames in de planning en, als alles meezit, kun je het zweet van de mannen van Wasted Youth Club zelf ruiken tijdens Popronde. Als de band mee mag doen met Popronde dan is het van plan om een eigen geluidsman mee te nemen, zodat het geluid in elk geval staat als een huis. Sven: ‘Dat je niet de hele tijd hoeft te roepen: “mag de monitor wat harder?” Of dat je na het optreden tegen elkaar zegt: “wat klonk dat klote, ik kon mezelf helemaal niet horen.” Daar wil je geen tijd aan verspillen.’ Het is tekenend voor hoe serieus de bandleden de live optredens aanpakken. Dat staat in contrast met het doel dat ze willen bereiken op zo’n avond: ‘Het publiek moet een goede tijd hebben en lekker kunnen feesten. Wij noemen de muziek die we maken daarom partygarage. Het gaat er vooral om om even lekker te ontsnappen aan de sleur.’ Ha! Laten we dat nu in deze tijd van verplicht binnen hangen nou net nodig hebben!

Luister hier naar de nieuwe single:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *