Hanni El Khatib – Flight
Flight heet de nieuwe plaat en daarop vind je 13 liedjes die in net iets meer dan een half uur langsvliegen. Nog altijd kenmerkt de veelzijdigheid het werk van de singer songwriter. Maar deze keer is het veel elektronischer dan tot nu toe. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Moses Sumney – Grae (part 1&2)
Het eerste dat opvalt is dat isolatie een terugkerend thema is, al is dit album ver voor de lockdown, en misschien wel ver voor het opkomen van corona überhaupt, geschreven en gemaakt. Het is bijna alsof Sumney het van tevoren wist.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

HEISA- Joni
In 2018 won de Belgische noiserockformatie HEISA al De Beloften, een prijs die verder geen uitleg behoeft. Die belofte moet nu waargemaakt worden met het verschijnen van de plaat Joni. Ze zijn er eens goed voor gaan zitten, met zo het lijkt de inzet ons een poepje te laten ruiken.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Ard Zacht & LJMV – Woekeren
Terwijl de culturele sector op zijn gat ligt en veel aangekondigde releases worden teruggetrokken, is daar ineens de ep Woekeren van Ard Zacht en LJMV. Het blijkt een kleinood, gemaakt door twee artiesten die van de nood een deugd maken: een poëtisch/muzikale samenwerking op afstand.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Compact Disk Dummies – Neon Fever Dream
De koortsdroom begint met ‘On Repeat’ en meteen klinkt het alsof we een jaren ‘80 James Bond-film in stappen. We worden verwelkomd door blazers, jengelende surf-gitaren en broeierige synths.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 20 zijn dit:

Everything Everything – Arch Enemy
Genre: Art Pop
FFO: Bombay Bicyle Club, FOALS

Sundressed – Home Remedy
Genre: Punkrock
FFO: Sleep On It, Point North

Dripping Trees – Grieved
Genre: Post-punk
FFO: Iceage, Joy Division

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.