Sports Team – Deep Down Happy
We hebben lang moeten wachten op het debuutalbum van Sports Team, dat eerder twee succesvolle EP’s uitbracht. Deep Down Happy, zou de kers op de taart zijn, waarna 2020 niet meer stuk kon voor het zestal indie-rockers uit Cambridge. Het album, met singles als ‘Here’s The Thing’ en ‘Here It Comes Again’ staat bomvol met energieke nummers, bestaande uit catchy riffs en vlotte beats.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Jehnny Beth – To Love is To Live
To Love Is To Live is een zeer gevarieerd, maar vooral gedreven en urgent album. Het gaat over het leven, maar kijkt ook met een schuin oog naar de onvermijdelijke dood, zoals de pianoballad ‘French Countryside’ waarin Beth zowel weemoedig het land van haar jeugd bezingt, als de vraag stelt of ze er ooit nog zal wederkeren.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Braids – Shadow Offering
Als je als band een single uitbrengt van negen minuten lang, is er dan iets aan de hand? De vraag komt in mij op als ik het eerste nummer hoor van de nieuwe plaat van Braids uit Montreal. Het nummer ‘Snow Angel’ begint aantrekkelijk met een arpeggio op een synth waarover al snel een snerpend gitaarthema wordt gespeeld. En daar is al de heldere mooie stem van Raphaelle Standell-Preston, die me bij vlagen aan Kate Bush doet denken.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Left in Suspense – Zoned Out
Fleur Bonnewits en Imme de Wilde vormen de harde kern van Left in Suspense, een alternatieve pop/rock-band uit Rotterdam. Sinds twee weken is er een officiële debuut-EP ‘Zoned Out’ , met daarop vier stevige nummers vol emotie. Uit de emo-scene kennen we natuurlijk meer voorbeelden van bands waarmee opgroeiende jongeren zich kunnen identificeren, zoals Paramore of Yonaka. Left in Suspense past prima in dit rijtje. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 24 zijn dit:

Fontaines D.C – I Don’t Belong
Genre: Postpunk
FFO: Shame, The Murder Capital

Hockey Dad – Good Eye
Genre: Surfrock
FFO: Bad//Dreems, Drunk Mums

Al Moses – Gutter Rock Moxie
Genre: Alternative Rock
FFO: Buzzard Buzzard Buzzard, White Riot

Wardrobe – Dead End Kids
Genre: Indie/Alternative
FFO: Flying Horseman, Dead Man Ray

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.