Protomartyr – Ultimate Success Today
“I did exist, I did, I was here, I am.” Ultimate Success Today, het nieuwe album van Protomartyr, sluit af met een rustpunt, een moment voor reflectie. Even een glas water of een kop thee als we diep in de nacht thuiskomen na een enerverende show, op adem komen omdat we anders toch maar liggen te draaien in bed, bij het uitrazen van de adrenaline en alle indrukken. 
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Blinders – Fantasies of a Stay at Home Psychopath
Hadden The Blinders de beste tracks gepakt en de slechte nummers weggelaten dan hadden ze een fantastische ep uit kunnen brengen maar met ‘Fantasies of a Stay at Home Psychopath’ lijken The Blinders niet op hun allerbest te zijn, alsof al hun ideeën al zijn uitgevoerd. Door de geweldige tracks op dit album geven we ze het voordeel van de twijfel maar ze hebben op de volgende plaat wel wat in te halen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Crack Cloud – Pain Olympics
Hè hè, daar is dan eindelijk het debuut van Crack Cloud. Het zeven mens sterke collectief uit Vancouver, Canada zorgde pakweg een jaar terug voor een ware hype. Er is in die dagen wel eens gegrapt dat als je een bommetje zou gooien op een van die kleine podia in of rond Londen waar ze toen speelden, je in één klap het grootste deel van de Britse muziekindustrie zou wegvagen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Bobby Lees – Skin Suit
Het album laat zich eenvoudig in één woord omschrijven: vuig. Garagerock meets punk en toont het beste van twee werelden. Dat Jon Spencer werd gestrikt voor de productie heeft het album zeker goed gedaan. De productie lijkt minimaal waardoor verschillende instrumenten goed tot hun recht komen en er toch een rauwe garagesound overblijft.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Versari – Sous La Peau
Drums, bas en gitaar is alles waar Versari het mee doen en daar zetten ze een hele stevige pot duistere new wave mee neer. De drumpartijen zijn niet te gedetailleerd maar stevig en to the point. De baslijnen meeslepend diep en krachtig, vaak de gitaar gidsend naar de melodielijnen. Jean-Charles Versari verstaat de kunst zijn gitaar te laten gieren en zingen tegelijk en zijn diepe stem past goed bij de sfeer. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

DEHD – Flower of Devotion
Je kent het vast wel, die speciale sound die zo kenmerkend is voor donkere films: ‘westerns’ in een nieuw jasje van regisseurs als Tarantino of Lynch met de altijd weer terugkerende thema’s goed versus kwaad en natuurlijk de liefde. Vaak wordt dan teruggegrepen op obscure pareltjes uit de jaren zestig en zeventig, maar rock-trio DEHD uit Chicago laat horen dat dat helemaal niet nodig is.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 29 zijn dit:

Black Foxxes – Badlands
Genre: Alternative rock
FFO: Deaf Havana, Big Spring

Bull – Green
Genre: Indie
FFO: Petersburg, Canshaker Pi

Naked Giants- Take a Chance
Genre:
Rock
FFO:
together PANGEA, The Orwells

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte Chaotic Twenty.