De albumrecensies van IDLES en Will Butler vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

IDLES – Ultra Mono

IDLES heeft het met ‘Ultra Mono’ voor elkaar gekregen om nog verder te groeien. Zo horen we de band op ‘Grounds’ dreigender dan ooit met een track die grootser klinkt dan de band zelf. De mannen uit Bristol weten het nummer aan het eind laten ontploffen als het onweer dat Joe Talbot al het hele nummer voorspelt. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Will Butler – Generations

Butler reflecteert op dit album op zijn plaats in de wereld en houdt daarmee ook de luisteraar een denkbeeldige spiegel voor. Het past daarmee helemaal in deze tijdgeest. Meteen in het sci-fi-achtige openingsnummer ‘Outta Here’ wordt afstand genomen van de vorige generatie(s) . Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 39 zijn dit:

Waltzburg – Sure Shine

Genre: indiepop
FFO: Indian Askin, Kevin Morby

Hermetic Delight- Glassdancers

Genre: post-punk
FFO: Slowdrive, The Joy Formidable

Bad Nerves – Palace

Genre: punk
FFO: Gender Roles, Gaffa Tape Sandy

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.