De albumrecensies van The Hunna, Working Men’s Club, Spinvis en MXRCXL vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

The Hunna – I’d Rather Die Than Let You In 

In deze tijden van stilte zijn er nummers die je gevoel erkennen en omzetten in relatieve acceptatie. En er zijn nummers die je stiekem laten ontsnappen aan de werkelijkheid en een verlangen naar een zorgeloos verleden aanwakkeren. I’d Rather Die Than Let You In is er één van de laatste categorie en is hier verdraaid goed in. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Working Men’s Club – Working Men’s Club

Op ESNS speelde de band al zes nummers van het debuutalbum dat oorspronkelijk gepland stond voor release in juni, maar nu eindelijk toch wordt losgelaten op de wereld. Het album begint sterk met het uitermate dansbare ‘Valleys’ van 6,5 minuut, dat een sleutelnummer is in die zin dat Minsky-Sergeant hierin duidelijk aangeeft wat zijn inspiratie is om muziek te maken.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Spinvis – 7.6.9.6.

7.6.9.6. kent vernieuwende details en eigenzinnigheden in het geluid, die prachtig zijn vormgegeven zoals we van Spinvis gewend zijn. De manier waarop zijn liedjes in een wereld van vertrouwen geboren zijn, is te horen aan de grootse toewijding van gelaagdheid. Elk nummer is een cadeautje dat laag voor laag mag worden uitgepakt.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

MXRCXL – All About Tomorrow

Dát Janssen heel wat te vertellen heeft, is in de loop van dit jaar wel duidelijk geworden, want na deze pakkende rocker volgden ook nog het krachtige ‘Who’s the Richer’, dat klinkt als een klassiek rocknummer met een lekker wahwah-intro en het snelle ‘Colourful Balloons’ waarbij de kracht van de tekst versterkt wordt met een zelfbezwerend mantra.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week … zijn dit:

Blackout Problems – DARK

Genre: indierock
FFO: Bring Me The Horizon, Twenty One Pilots, Enter Shikari

Sundara Karma – Kill Me

Genre: alt pop
FFO: The Hunna, The Magic Gang, Blossoms

Bull – Bonzo Please

Genre: indie pop
FFO: Canshaker Pi, Davey Jones Locker

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.

             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *