Coverfoto: Indy van Oss

Nederlandse noise rockband Dripping Trees brengen vandaag ‘Imaginary Order’ uit, als voorproefje van het album Fuel Of Mankind dat op 19 maart verschijnt. Stijn Luijk en Koen Ruijs maakten een bijbehorende clip, die vandaag bij CHAOS in première gaat.

Steeds beter weet Dripping Trees te laten horen waar het voor staat. Met inspiratiebronnen zoals Nick Cave en Ice Age kun je verwachten dat de muziek melancholisch is. En waar de muziek van Dripping Trees al onheilspellend klinkt, wordt dit beklemmende gevoel in de video nog eens versterkt. ‘Imaginary Order’ gaat vast niet over de somberheid die we ervaren van de lockdown, maar het is wel een heerlijk nummer om je in te wentelen, omdat het voelt alsof er nog iemand anders is, die net zo gefrustreerd en boos is. En dat helpt toch een beetje.  

Bekijk hier de video: