De albumrecensies van Goat Girl en Rats on Rafts vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Goat Girl – On All Fours

Na het verschijnen van het debuutalbum is er veel veranderd waardoor de band de onschuld voorbij is. Meest ingrijpend was dat bij gitariste/zangeres Ellie Rose Davies de ziekte van Hodgkin werd vastgesteld bij het afronden van ‘On All Fours’, het nieuwe album dat vandaag verschijnt. Veel surrealistischer kan de werkelijkheid niet worden en het album lijkt de weerslag van het onvoorstelbare. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Rats On Rafts – Excerpts From Chapter 3 The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths

Nederlandse muzikale helden Rats On Rafts zijn eindelijk terug met de release van hun nieuwe langverwachte plaat ‘Excerpts From Chapter 3 The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths’. Het album is uitgebracht op Kurious Recordings, het label van de band zelf, en stelt beide uiteinden van hun muzikale spectrum tentoon. Rats On Rafts maakt verfijnde muziek voor album liefhebbers en zij die van muzikale verhalen houden, niet voor de liedjes luisteraars. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht de CHAOS redactie een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 4 tippen Hanna de Vries, Koen Ruijs en Jay Landman de volgende nummers:

Party People – Black Star Jackals

Genre: Alternative Rock
FFO: Catfish & the Bottlemen, The Amazons, Biffy Clyro
Luisteren omdat: het een prachtig hymne-achtig indie/ alt rocknummer is van Black Star Jackals. Een sterke gitaarriff pakt de luisteraar direct vast en het refrein blijft nog lang nadat het nummer is afgelopen in je gedachten (JL).

King Gizzard and the Lizard Wizard – O.N.E.

Genre: Psychodelic rock
FFO: Psychodelic Porn Crumpets, Altın Gün
Luisteren omdat:  het nummer bijzonder goed is opgebouwd en constant de aandacht van de luisteraar weet vast te houden (HdV). 

Palma Louca – Stationary Life

Genre: Indie / shoegaze
FFO: Sundara Karma, The Night Cafe, Vant 
Luisteren omdat: het een melodieuze parel is dat alle luisteraars zal betoveren. De dromerige vocalen werken perfect samen met de glinsterende gitaren, pulserende bas en stuwende drums. De melodieuze synts brengen een mooi vernislaagje aan, allemaal resulterend in een wonderschoon lied. (JL). 

Docile Bodies – Only This

Genre: Eagulls, The Murder Capital, The Sound
FFO: 
Luisteren omdat: een golvende elektrische gitaar, gedragen door een grommende bas en stuwende drums de toon zetten in ‘Only This’. De debuutsingle van het Tilburgse post-punk kwartet Docile Bodies. Wanneer vocalist Sjoerd Aarden zijn eerste kreten eruit gooit, doemt een gevoel op van frustratie. De rest van de band probeert deze frustratie te temmen. Maar, halverwege lijkt de behoudende groove te bezwijken onder de ongenuanceerde vocalen en schakelt het viertal door. Dan ontvouwt de song zich tot een op gang gekomen locomotief, gedreven door een gierende gitaarmelodie die het liedje naar het eindstation laten razen. ‘Only This’ sleept je mee in een gevoel van desillusie. De angst voor wat nog moet gaan komen, wanneer je even stilstaat in een wereld die alleen maar vooruit dendert