De albumrecensies van Smith & Burrows, EUT en Personal Trainer vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Smith & Burrows – Only Smith & Burrows Is Good Enough

In vrijwel alle nummers lijk je de ontstaansgeschiedenis terug te kunnen horen, wanneer Smith en Burrows afwisselend de zang voor hun rekening nemen. Smith staat natuurlijk al bekend om zijn bijzondere en aangename stem, maar ook Burrows is een zeer verdienstelijk zanger. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

EUT – Party Time

EUT’s houding geeft hun muzikale creaties kleur, en ondanks dat EUT alles behalve ‘normaal’ is brengt de band geen baanbrekend geluid. Soms hebben we alleen een band nodig die zegt wat niemand durft te zeggen, en dat is precies wat EUT doet en heeft gedaan sinds hun eerste muzikale uitgave in 2017. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Personal Trainer – Gazebo

Vandaag komt Personal Trainer, het project van Canshaker Pi’s Willem Smit, met een gloednieuwe 10” EP. Personal Trainer is een groot groepsproject waarin flink geëxperimenteerd mag worden, en dat valt goed te horen. De vijf tracks zitten elk barstens vol met effecten en nieuwe geluiden. Toch is de muziek strak en steken alle nummers uitstekend in elkaar. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 7 zijn dit:

Iceage – Vendetta

Genre: post-punk
FFO: Nick Cave & the Bad Seeds, The Stone Roses
Luisteren omdat:

 Iceage met ‘Vendetta’ bewijst dat het een band is die zichzelf steeds opnieuw wil uitvinden. Het startschot van de single is een jungle achtige groove. Iets wat je niet direct verwacht bij het aanzetten van een ongenuanceerde post-punk band. Het horen van het melancholische timbre van Elias Rønnenfelt bevestigt dat je wel degelijk een single van Iceage aan hebt staan.

 In de videoclip wordt je meegezogen in een wraakzuchtige film, waarbij acteur Zlatko Burić overtuigend de rol van moordlustige maffiabaas invult. Omringt door drugs, wapens, cash geld en heilige beelden wordt de titel van de song flink aangedikt. Vijf minuten lang gaan een dansbare drumgroove en een duivelse boodschap hand in hand. Met Vendetta wordt een nieuwe smaak toegevoegd aan een veelzijdig, maar toch altijd weer herkenbaar Iceage- repertoire. Benieuwd naar het volgende Deense wapenfeit? De band kondigde deze week het nieuwe album ‘Seek Shelter’ aan. Vanaf 7 mei 2021 is het te beluisteren op vinyl, CD en alle grote streamingsdiensten. 

Personal Trainer – The Loozer

Genre: indie/garagerock
FFO: Pip Blom, Canshaker Pi, Korfbal
Luisteren omdat: je je graag wilt wanen in dat fijne zomergevoel met vrienden in het plantsoen

Magnetic Spacemen – Globetrotter

Genre: alternative rock
FFO: The Deaf, Paceshifters, VANT
Luisteren omdat: er geen ontkennen aan is dat Magnetic Spacemen ontiegelijk lekkere en pakkende alternatieve surf rock maakt. Met ‘Globetrotter’ hebben ze weer een top song uitgebracht voor liefhebbers van energieke rock met een ruw randje!

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.