De albumrecensie van Dizorder vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Balthazar – Sand

Deze vijfde van Balthazar hield het even spannend. De singles waren voor het eerst in de carrière van de band niet uitnodigend genoeg om reikhalzend naar de plaat uit te kijken, tekstueel is het ook net niet meer van het niveau van ‘Rats’ maar de band slaagt er toch in om een album af te leveren dat elke keer weer beter wordt.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 8 zijn dit:

Orange Skyline- Shine On

Genre: Britrock
FFO: Indian Askin, Handsome Poets, The Vices
Luisteren omdat: Orange Skyline terug is met een knaller! Na een tijdje stil te hebben gestaan heeft het viertal uit Groningen zich aan mogen sluiten bij het platenlabel van Sony en kan de band zich nu volledig storten op het maken van nieuwe muziek. Shine on is de perfecte introductie voor nieuwe luisteraars en voelt als een natuurlijke volgende stap voor de band. Het nummers doet ons bij vlagen denken aan Britrock circa 2007 (denk Dandy Warhols, Blur) maar dan anno 2021. Soms is even pauze nemen nog niet zo’n slecht idee, Shine On maakt ons hongerig voor meer nieuw werk van Orange Skyline.

Dripping Trees – Sink

Genre: slowcore
FFO: Nick Cave, David Lynch
Luisteren omdat: dit nummer onder je huid kruipt en de andere kant van Dripping Trees laat zien, die van het schimmige schemergebied tussen dromen en waken, en omdat dit benieuwd maakt naar het debuutalbum dat over een maand uitkomt

Blackbriar – The Séance

Genre: symfonische gotic-rock
FFO: Epica, Within Temptation
Luisteren omdat: het nummer duister en toegankelijk tegelijk klinkt en de veelzijdige stem van Zora Cock hier perfect bij past

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.