De albumrecensies van Black Honey, Tom Grennan, Dripping Trees en Middle Kids vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Black Honey – Written and Directed

Black Honey. De band om tijdens het volgende decennium in de gaten te houden. Written and Directed van Black Honey is het nieuwe album dat het viertal met Izzy Phillips, Chris Oastler, Tommy Taylor en Alex Woodward heeft uitgebracht. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Tom Grennan – Evering Road

Er is geen twijfel mogelijk dat Tom Grennan terug is en hij is hongeriger dan ooit! Het gaat meteen van start met waanzinnige drum beats en gitaarriffs; het is een van onze favoriete nummers op het album. Als je je ogen sluit tijdens het luisteren, kun je je voorstellen dat je in een zaal bent waar we als sardientjes opeengepakt zitten, springend op het geluid van de onoverwinnelijke beat.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Dripping Trees- Fuel of Mankind

Het album werd aangekondigd als conceptalbum en zo kun je het ook zien. De menselijke evolutie staat hierbij centraal. De ene keer klinkt dat boos, zoals in ‘Imaginary Order’, een andere keer wordt er met verbazing naar gekeken. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Middle Kids – Today we’re the greatest

Middle Kids is opgericht door zangeres Hannah Joy, bassist Tim Fitz en drummer Harry Day. Wat opvalt aan dit album is dat de nummers niet op elkaar lijken maar tegelijkertijd toch goed bij elkaar passen. Wat dit album echt mooi maakt, is dat hoe vrolijk of verdrietig het nummer ook klinkt, er altijd een bepaalde kwetsbaarheid zit in de stem van zangeres Joy. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 11 zijn dit:

Squid – Paddling 

Genre: post punk
FFO: Black Midi, Do Nothing, Crack Cloud
Luisteren omdat:het een lekker lang nummer is, dat verstillend als een opgaande zon begint, waarna een voor een de andere instrumenten invallen. Vervolgens lijkt het wat voor te kabbelen maar voordat dit op gaat vallen, gaat de versnelling erin en klinkt het prettig gestoord. Op 7 mei verschijnt het debuutalbum Bright Green Field.

Waxflower – Food For Your Garden

Genre: pop punk
FFO: Simple Plan, Jimmy Eat World
Luisteren omdat: het gaat over relaties en hoe deze kunnen veranderen. Hebben we daar niet allemaal mee te maken?

Dvkes – Undercover 

Genre: indie
FFO: Tame Impala, Goat
Luisteren omdat: deze band ook in mei hun debuutalbum uitbrengt met Micha Volders als producer (Whispering Sons, The Sore Losers, Statue) en nu alvast een strak en catchy voorproefje daarvan laat horen.

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.