De albumrecensie van Evanescence en Waltzburg vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Evanescence – The Bitter Truth

Als alternatieve muziekliefhebber heb je misschien nog wel goede herinneringen aan ‘Bring me to Life’, het lied van Evanescence dat nu bijna onlosmakelijk verbonden is met de ‘emo’ fase van velen. Maar de band rondom zangeres Amy Lee is natuurlijk zoveel meer dan één hit single. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Waltzburg – Let’s All Pretend

Laten we doen alsof er niets veranderd is, dat we gewoon weer naar concerten en festivals kunnen om bandjes te bewonderen. En als wij dan ons dan verbeelden dat een van die bandjes Waltzburg is, dan fantaseert deze vriendengroep uit Nijmegen dat die optreedt voor ons. Dat gevoel weet het vijftal in ieder geval goed over te brengen in de vijf nieuwe liedjes die vandaag het licht zien. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 12 zijn dit:

Abnorm – Everything Temporary

Genre: Alternatieve rock
FFO: The Pretty Reckless, Hayley Williams, The Cranberries
Luisteren omdat: de opkomende alternatieve rockgroep uit Newcastle is al een tijdje bezig en ‘Everything Temporary’ is pas hun tweede single! De band zou in november live spelen maar COVID-19 stond in de weg. We kunnen niet wachten om deze supergroep live te zien!

The Joy Formidable – Into the Blue

Genre: Alternative rock, dream pop
FFO: Blood Red Shoes, The Duke Spirit
Luisteren omdat: als je dit liedje hoort, is het heel eenvoudig om te geloven dat de lente eraan komt. Voel die vlinders in je buik, kijk naar de blauwe lucht en neurie dit nummer alsmaar weer

Cody Feechan – Breathe

Genre: Pop
FFO: Lana Del Rey, Lucy Rose, Laura Marling
Luisteren omdat: de prachtige en zwoele folk pop van Cody Feechan zo licht als een veertje is

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.