De albumrecensies van Courtings, CLAMM  en Ed Cosens vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Courting- Grand National

Het is een behoorlijk statement om je debuut-EP Grand National te noemen en het titelnummer dan een anti-lied tegen deze fameuze paardenrace en het gokken eromheen (“I wouldn’t place a bet if you paid me”) te laten zijn. Deze jonge gasten doen het gewoon en ze doen het overtuigend. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

CLAMM – Beseech Me

 Door de tumultueuze drums en de knagende, zeurende gitaren lukt het zeker om urgentie aan hun muziek mee te geven. En je kunt honderd keer roepen ‘I Feel Better Now’, maar dat maakt het niet meteen waar. We zijn geneigd om met gefronste wenkbrauwen hierop te antwoorden: ‘Tuurlijk, ga maar even zitten, neem wat drinken’. Maar CLAMM dendert verder naar t volgende nummer.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Ed Cosens – Fortunes Favour

Combineer vroege Arctic Monkeys met een vleugje Echo and the Bunnymen, een theelepeltje Oasis en je hebt Cosens debuutsoloalbum! ‘The River’ klinkt het meest als een golvend Alex Turner-achtig geluid. Cosens weet een vullend geluid te brengen terwijl hij over zware onderwerpen praat, zonder dat te vertalen in muziek die te deprimerend is. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 14 zijn dit:

Shaemless – Appreciate

Genre: postpunk
FFO: Iceage, Paracetamøl 
Luisteren omdat: deze nieuwe single een prettige mix van postpunk en garage is met veel gitaarwerk en strakke drums

Planet Case – Royal

Genre: Alt rock
FFO: Imagine Dragons, The 1975
Luisteren omdat: deze Finse band zowel als de jaren tachtig als eigentijds klinkt

Furrowed Brow – Punctual Rock

Genre: Garage
FFO: HMLTD, Joy Division
Luisteren omdat: dit nummer intrigerend en net weer even anders is. Niks te rechttoe rechtaan. Zo hadden we deze band nog niet gehoord

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.