De albumrecensies van Squid, Iceage en Dodie vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Squid – Bright Green Field

Zwaar geïnspireerd door dystopische science-fictionwerelden uit literaire teksten, presenteert Squid het debuutalbum ‘Bright Green Field’, dat erin slaagt om consequent vergelijkingen te trekken met de somberdere aspecten van de hedendaagse samenleving, en dat te verbergen onder avant-gardistische, op jazz geïnspireerde postpunkmelodieën. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Iceage – Seek Shelter

Luisterend naar ‘Seek Shelter’ besef je heel goed dat de wereld om je heen hard, koud en ruw is. Echter, af en toe is er iets wat je vastgrijpt en warmte geeft. Iets waaraan je voelt dat er hoop is. Iceage is misschien in de regel een traditionele band. Maar ze blijven zichzelf wel steeds uitdagen door nieuwe elementen terug te laten komen in hun muziek. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Dodie – Build A Problem

Hoewel sommige critici misschien vinden dat ‘als je één Dodie-nummer hebt gehoord, je ze allemaal hebt gehoord’, hebben ze nog maar net het oppervlak van haar discografie afgesneden; het zijn de fijnere details in Dodies werk en de ingenieuze samenstelling van haar materiaal die haar onderscheiden van andere wannabe-popidolen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. Deze week zijn dit:

WAVVES – Help is on the Way

Genre: surf rock
FFO: DIIV, FIDLAR, The Growlers
Luisteren omdat: de rauwe en energieke vibes van WAVVES intrigerend en uitdagend zijn, en door de manier waarop het nummer is opgebouwd, kun je moeilijk niet gebiologeerd naar de inventieve hooks en riffs van ‘Help is on the Way’ luisteren!

Molino – Second Life

Genre: indie pop
FFO: The Flamingos, BADBADNOTGOOD, Balthazar
Luisteren omdat: het tropische geluid van Molino’s gloednieuwe single ‘Second Life’ opbeurend is en een glimlach op ons gezicht tovert. Hun alternatieve indie pop geluid is gemaakt door artiesten van over de hele wereld en de band past nauwelijks in één hokje!

YONAKA – Call Me a Saint

Genre: alternative rock
FFO: DON BROCO, Frank Carter & The Rattlesnakes, The Hunna
Luisteren omdat: YONAKA  simpelweg nooit teleur stelt; de onuitputtelijke energie van de band is aanstekelijk en de grimmige vocalen van power frontvrouw Theresa geven ‘Call Me a Saint’ dat herkenbare YONAKA-geluid. Het is groots en energiek en we willen er opnieuw, en opnieuw, en opnieuw naar luisteren!

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.