De albumrecensies van St. Vincent en The King’s Parade vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

St. Vincent – Daddy’s Home

Muzikaal gezien kun je het album beschouwen als een eerbetoon aan de vinylklanken van de funk en soul van het New York uit de jaren 70 waarmee ze door haar vader was opgevoed en dat is dus een totaal ander geluid dan we van haar gewend zijn. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The King’s Parade– Waves

En om maar eens met de titel van het zevende nummer op de plaat te beginnen; Is it me,..Is it me? Wat was ‘Waves’ het wachten waard! Op het album staan tien zeer goed uitgedachte en uitgewerkte nummers die je tekstueel door de golven van het leven heen nemen. Je hoort teksten over geluk, spijt, angst, ontdekkingen en verdriet. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. Deze week zijn dit:

Tusky – We’re Going Out Again

Genre: punk rock
FFO: Fangclub, Paceshifters
Luisteren omdat: dit nummer je met een goed gemikte klap in je smoel weer helemaal bij de tijd brengt. We zijn klaar voor actie na het horen van dit nummer!

Wombo – Situations

Genre: post punk
FFO: PACKS, Mia Joy
Luisteren omdat: Situations wat ongepolijste en toch catchy postpunk is. Het start als een jaren tachtig avant pop song waarna rammelige gitaren af en toe tussendoor jengelen en het nummer is voorbij voor je het weet

Alida – Slow Motion

Genre: singer-songwriter
FFO: Angel Olsen, Billy Marten
Luisteren omdat: zij met haar dromerige vocalen, herhalende gitaarmelodie en golvende synths je mee neemt naar een plek waar het leven stil staat, waar de dagen zich herhalen en waar de tijd in slow motion lijkt te verstrijken

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.