De albumrecensie van Jade Bird vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Jade Bird – A Different Kind Of Light

Dromerige tonen introduceren “A Different Kind Of Light” bij ons, het, toch altijd moeilijke, tweede album van de jonge artiest Jade Bird. Een krappe twee jaar na haar self-titled debuut is Bird de studio ingedoken met Dave Cobb (Lady Gaga, John Prine), het resultaat: een prachtige countryplaat die vanaf vandaag op de planken ligt bij jouw favoriete platenzaak. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 32 zijn dit:

Black Foxxes – 45

Genre: Rock
FFO: Demob Happy, Tigercub, The Blinders
Luisteren omdat:  Black Foxxes’ complexe geluid voortbouwt op een langzame opbouw die leidt tot grootse en krachtige rock met zanglijnen die dagen na luisteren nog door je hoofd galmen

Climb ft. Loathe – Threshold

Genre: Metal
FFO: Thornhill, Lotus Eater, Invent Animate
Luisteren omdat: deze samenwerking geresulteerd heeft in een donkere en luide, bijna agressieve metal track met experimentele effecten die bijdragen aan de ietwat mysterieuze maar krachtige vibes van ‘Threshold’

Thrice – Robot Soft Exorcism

Genre: Emo Rock
FFO: Black Veil Brides, Maneskin, Daughtry
Luisteren omdat: Thrice weer een humeurig en emotioneel rocknummer heeft gecreëerd met heldere vocalen die worden ondersteund door een, op bepaalde momenten minimalistisch, geluidslandschap

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.