De albumrecensie van Orla Gartland, Villagers, Funeral Lakes en Cory Marks vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Orla Gartland – Woman on the Internet

De titel ‘Woman on the Internet’ verwijst naar de vrouwen in het nummer ‘More Like you’; de vrouwen op het internet waar Orla tegenop kijkt en soms bijna jaloers op is vanwege hun onhaalbare perfectie. Maar de titel verwijst ook naar Gartland zelf. Vanuit haar slaapkamer deelt ze al jaren haar zelf geproduceerde muziek met haar kijkers en wist zo een trouwe fanbase te genereren.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Villagers – Fever Dreams

Op Fever Dreams lijk Conor O’Brien, meesterbrein achter Villagers, alle nummers als schilder te benaderen. Waarin hij, met oog voor detail, dunne penseelstreken op doek aanbrengt. Het zesde studioalbum van de indie-folkgroep uit Dublin, trakteert de luisteraar op rijke en verfijnde soundscapes. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Cory Marks – Nashville Nights EP

Het doel van het album is een ode te brengen aan feest en vreugde, in een mix van hardrock en countrymuziek, en we moeten toegeven dat het dit doel perfect vervult. Laten we duidelijk zijn: de zeven tracks van de EP zijn allemaal potentiële oorwurmen. Een voor elke dag van de week.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Funeral Lakes – Redeemer EP

Redeemer is de opvolger van de Golden Season EP van vorig jaar en hun titelloze debuutalbum, dat uitkwam in 2019. Het nieuwe album verkent de begrippen geloof en rechtvaardigheid en de spanning daartussen met voelbare melancholie. De EP opent met ‘Solstice’, de laatste single van de band, en wat meteen opvalt is het totale gebrek aan opbouw of crescendo. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. Deze week zijn dit:

Press to MECO –  Sabotage

Genre: Alt rock
FFO: 30 Seconds To Mars, Disco Ensemble, Holding Absence
Luisteren omdat: we hun album vandaag helaas niet hebben kunnen bespreken, maar de Engelsen van Press to MECO ons altijd weer weten te verbazen. Dit nummer, met zijn zware riff, zijn geharmoniseerde stemmen en zijn talrijke refreinen, is geen uitzondering op de regel.

Shaemless – Weakness

Genre: Postpunk
FFO: Shame, IDLES, Fontaines D.C.
Luisteren omdat: deze track heerlijk is om mee te schreeuwen tijdens een concert in de moshpit. Omdat dat nu niet zo makkelijk kan, is het extra fijn om in je kamer te springen met je ogen dicht en dit scenario in te beelden. Dus: sta op, doe je ogen dicht, spring in het rond en schreeuw mee: “I don’t need a weakness”!

Mawpit – Mum I’m Sorry

Genre: Alt rock
FFO: Dreamwife, Hinds, Sleater-Kinney
Luisteren omdat: deze jonge band uit Cardiff op het punt staat een eerste EP (Common Enemy) uit te brengen en dit de eerste single hiervan is. Deze single is een aanstekelijk uptempo nummer, dat geraffineerd wordt uitgewerkt met verschillende tempowisselingen. De zang klinkt prettig in het gehoor en je loopt serieus het gevaar om het nummer te blijven neuriën als het in de playlist allang is opgevolgd door het volgende. 

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.