De albumrecensie van Dawn Harbor vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Dawn Harbor – Half a World Away

Het album is buitengewoon gevarieerd: we vinden de moderne metalcore en old school heavy invloeden die we al kennen, maar ook blues en zelfs jazz. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 42 zijn dit:

The Wombats – Ready for the High

Genre: indiepop
FFO: Courteeners, Kaiser Chiefs
Luisteren omdat: het nummer lekker ruig start, maar vervolgens alle ruimte geeft aan de zangpartij, terwijl achterin nog wat gitaren jengelen. En dan blijkt het zich toch te ontpoppen als een beetje een meedeiner, die zich in je hoofd nestelt en dat is ook wel eens lekker.  

 

Sea Fever – Afterthought

Genre: Synth pop
FFO: New Order, Haven
Luisteren omdat: dit nummer heel jaren tachtig aandoet en toch crispie nieuw is. Dat is niet verbazingwekkend, aangezien er leden van New Order bij Sea Fever meespelen. ‘Afterthought’ klinkt meteen vertrouwd en degelijk, met intelligente synths en pulserende beats.

 

The Shadow Machine – Thirst

Genre: Alternative, Indie, Rock
FFO: The Haunted Youth, Whisperings Sons
Luisteren omdat: dit het perfecte nummer is om in de herfst te luisteren, met een plaid over je heen en kopje thee in je hand. Warm je aan deze prachtige, bijna hypnotiserende stem en laat je meevoeren met de verleidende gitaren.