Tekst: Evelyne Gorter
Foto’s: Marcel van Leeuwen

Vanavond reizen we naar havenstad Rotterdam om het concert van Darlyn in Rotown bij te wonen. Wanneer we aankomen zitten er nog veel mensen gezellig te eten en te borrelen buiten voor het poppodium. En wij hebben het gevoel; yes, we mogen weer! Eindelijk!

Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door Merel Sophie, die vanavond zoals ze het zelf aangeeft ‘Fijn in haar eigen stad´ speelt.  Merel begint op een Fender Rhodes stage piano en wordt vergezeld door David Gram op de gitaar. Met haar voorkomen en haar warme gouden stem pakt Merel de aanwezigen in de half gevulde zaal meteen in. Tijdens haar optreden straalt ze tevredenheid uit, die ook neerdaalt op het publiek. Er heerst een soort sereniteit tijdens haar optreden. Het publiek luistert heel aandachtig naar de veelal nieuwe nummers die een mix van Americana, Roots en Jazz bevatten. Het is dan ook muisstil in de zaal. Wanneer Merel bij het laatste nummer haar mini gitaar ter hand neemt en het slotakkoord speelt hebben wij dan ook pas in de gaten dat de zaal inmiddels voor driekwart gevuld is.

Merel Sophie

Darlyn opent de set vanavond met het nummer ‘Love Me’. De band is duidelijk blij dat ze weer mogen spelen. Het publiek is onder de indruk van het vakmanschap dat op het podium staat. De band weet het publiek met hun rauwe rootsy sound te boeien. Al weten we aan het begin van de show niet of het ietwat timide publiek helemaal omver geblazen wordt door de kwaliteit op het podium of dat iedereen een beetje onwennig is na Corona? Het is nu we weer ‘los’ mogen gaan misschien wel een combinatie van beide. De cover ‘I Think We’re Alone Now’, wordt in een prachtige kleine setting gebracht. Er wordt respectvol geluisterd en voorzichtig meegedeind. Bij de aankondiging van de bands nieuwste single ‘Because of You’ wordt er van uit het publiek enthousiast gereageerd, alles lijkt weer als vanouds. Met de nummers ‘10 Dollar Smile’ en ‘Stepping Stone’ sluit de band de avond af, maar niet na een selfie met het publiek.

Darlyn

Het is duidelijk dat de grootste uitdaging vanavond niet op het podium lag, maar bij het barpersoneel dat zijn/haar uiterste best moest doen om stil te werken om het aandachtig luisterende publiek niet te storen.