Tekst: Evelyn Gorter
Foto’s: Marcel van Leeuwen

We lopen even voor negen uur, het moment dat de zaal open gaat, de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam op en zien al een lange rij voor Rotown staan. Wanneer we aansluiten horen we meerdere dialecten en talen voorbijkomen. We hebben vanavond bij het uitverkochte poppodium te maken met een zeer divers publiek, dat allemaal staat te popelen om naar Intergalactic Lovers te gaan kijken.

De uit België afkomstige synth-indiepopband opent de show met ‘Lost’, hun nieuwste single die op hun laatste album ‘Liquid Love’ staat. Intergalactic Lovers weet het publiek meteen te pakken en de zaal staat ‘aan’. ‘Bobbi’ wordt ingezet en later wordt het tweetalige ‘La Folie’ gespeelt. De beeldende dansexpressie van zangeres Lara Chedraoui tijdens het zingen van haar teksten zijn een genot om naar te kijken en ondersteunen het geheel compleet.

Voor ‘Crushing’ vraagt Chedraoui de zaal even om stilte. Het nummer wordt in sfeervolle rode belichting en met lap steel uitgevoerd. Bij het nummer ‘Islands’ zingt de zaal uitbundig mee ‘We are, we are, we are’. De gehele band geniet daar zichtbaar van. Wanneer de zangeres aangeeft hoe fijn het is om iedereen te zien en het publiek uitzinnig en liefdevol reageert, lijkt ze geraakt. Het publiek vindt dat mooi om te zien en joelt nog luider. Ze zakt door haar knieën en neemt snel een slokje water.

Wanneer de band na bijna anderhalf uur een combinatie van oudere en nieuwere nummers spelen en een luid applaus afloopt, roept de zaal om meer. Natuurlijk geeft Intergalactic Lovers gehoor aan de oproep en het publiek zingt de tekst van het nummer ‘Northern Rd.’ woord voor woord mee. Hierna gaat de band opnieuw af en loopt al achter de coulissen, maar het publiek neemt geen genoegen met één toegift van twee nummers. En de band is duidelijk ook nog niet klaar met spelen, waarop de muzikanten nogmaals een toegift geven.

Bij de laatste akkoorden klimt een vrouw het podium op en doet Chedraoui een kort dansje met haar. Aan de ene kant spontaan, maar ook jammer, want met deze actie neemt de vrouw de welverdiende shine tijdens het slotapplaus van de band af.