De albumrecensie van Fontaines DC en Bloc Party vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we de Chaotic Playlist aangevuld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie nummers krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Fontaines D.C. – Skinty Fia

Somberder en donkerder dan de sfeer van dit nieuwe Fontaines D.C. album is moeilijk voor te stellen. Op de achtergrond van het muzikale fresco: de moeilijkheden van de ballingschap in Londen, de duizeligheid van het plotselinge succes – waarvan we weten dat het de band de laatste jaren heeft getroffen – en een heleboel desillusies.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Bloc Party – Alpha Games

Ambitie, corruptie en verlangen. Volgens Bloc Party is Alpha Games een terugkeer naar het geluid van hun oudere werk. Vooruit denken, maar met een knipoog naar de energie van het verleden. Dit is het eerste album dat is geschreven in de opstelling zoals we die nu kennen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Awkward – George Gorgeous

Genre: Disco Pop
FFO: The Vices, EUT, Blanks
Luisteren omdat: hun ongelooflijk aanstekelijke synthpop geluid geëvolueerd is naar een vorm met meer disco, meer synths en meer pop. Het is de grootse nieuwe single ‘George Gorgeous’ die hun positie in het lokale muzikale landschap nog verder verstevigt, met sterke zang en verrassende elementen die de verschillende componenten van het nummer aan elkaar verbinden!

Tamino – The First Disciple

Genre: Dream Pop
FFO: Jeff Buckley, Leonard Cohen, Oscar and the Wolf
Luisteren omdat: er geen droom is waarin Tamino niet voor de soundtrack zorgt. Zijn zwoele stem klinkt als die van een engel en het talent van de zanger is ook de rest van de wereld niet onopgemerkt gebleven. Het rustgevende dreampop-geluid verhoogt de verwachtingen bij elk nummer dat hij uitbrengt, en hij maakt de verwachtingen weer waar op nieuw nummer ‘The First Disciple’, een welkome weekend-verrassing!

Tidepool – Patterns

Genre: Guitar Pop
FFO:The Kooks, False Heads, BAYBOARDS
Luisteren omdat: de indierockband uit Manchester eindelijk hun debuutsingle heeft uitgebracht. Het is een aanstekelijke en warme, comfortabele alternatieve rock track met stijgende zanglijnen en een soundscape gevuld met heerlijke riffs, stuwende drums and verrassende pop-elementen!