De albumrecensie van Oh Wonder vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we de Chaotic Playlist aangevuld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek.  Scroll snel door om te zien welke!

Oh Wonder – 22 Make

Dat vandaag het vijfde album van Oh Wonder met een paar maanden vertraging verschijnt, mag best een klein wondertje heten. Vorig jaar rond deze tijd verscheen immers bij verrassing ’22 Break’ dat in vele opzichten als break-upalbum beschouwd zou kunnen worden. Gelukkig gloorde er toen al licht aan het eind van de tunnel,Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

King Gizzard & The Lizard Wizard –

Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava

Via een album dat improvisaties en diverse solo’s hoog in het vaandel voert, vat de band hier de logica van hun live-optredens samen: een enkele melodie rekt zich naar believen uit, volgens de inspiratie, en dit zonder standaardlimieten. Met weinig structuren te verwachten en weinig of geen refreinen, moet deze eerste van drie broers naar worden benaderd als een compact geheel, een mozaïek van ideeën die in elkaar verstrengeld zijn. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Andere releases die de je zeker moet luisteren

Gilla Band – Most Normal

Voor hun eerste album als Gilla Band (voorheen was de band bekend als Girl band) heeft het viertal hun eigen paradigma hertekend. Most Normal is als weinig dat je eerder hebt gehoord, een caleidoscopisch spectrum van noise in dienst van gebroken popsongs, met effecten beschoten Avant-punk achtbaanritten en passages van futuristisch dansvloernihilisme. Dit derde album van de band is door hen zelf geproduceerd en opgenomen & gemixt door bassist Daniel Fox in hun oefenruimte, in Sonic Studios. (Rough Trade Records)

Sorry-  Anywhere but here

Samengesteld uit beste vrienden  maakt Sorry al sinds hun tienerjaren samen muziek. Ze komen voort uit de Windmill scene van Brixton, waar ze samen speelden met Shame, Goat Girl en Black Midi. Sorry heeft zijn eigen muzikale wereld gecreëerd – een wereld die een gedeelde passie voor lo-fi geluiden van grunge, trap en shoegaze samenbrengt. Londen speelt een prominente rol op het album. Afgeluisterde gesprekken, sms’jes, ondergronds opgenomen spraak; de weggegooide woorden van de stad worden verwerkt in de teksten die de ervaring van het stadsleven op een jonge en gefrustreerde generatie in kaart brengen. (Domino)

Oakman - SCP

Oakman – SCP

Het Franse pop/rock trio, OAKMAN bracht vorige week SCP uit. “SCP” , een acroniem voor “sugar-coated pill”, is de derde EP van de band die hun tweede EP, “Plastic World”, die in 2018 werd uitgebracht, opvolgt. De EP schijnt een licht op de groei van het trio door de toevoeging van 80’s stijl synths, punchy drums en een groovy bas, alles met behoud van hun kern pop-punk energieke gitaren. (Rude Records)

A. Johanson – Who Are We Fooling

Als het kon nam hij je het liefst mee naar Scandinavië voor een road trip door een herfstig landschap.
Waar er in de auto genoeg tijd is voor langgerekte, roots achtige nummers. Of voor een klein folkliedje in een hutje op de hei, om melancholisch weg te dromen bij het haardvuur. Dat is songwriter A. Johanson uit Utrecht. Van enkel gitaar en zang, tot soundscapes verdrinkend in de galm. (eigen beheer)

Dayglow – People In Motion

Van begin tot eind is dit album geschreven, gespeeld en geproduceerd door Sloan Struble – heerlijk pure, hypermelodische manifestaties van Struble’s verlangen om conflicten of drama te vermijden en iemand iets te bieden om van te houden. ‘People in Motion’ is niet alleen maar zonneschijn en regenbogen. Er zit diepte in Dayglow, een echt gevoel dat Struble zijn eigen obstakels heeft overwonnen en ervoor heeft gekozen om er boven te staan. Dat is de onbetwistbare conclusie van ‘People in Motion’: een plaat over het vinden van iets waar je van houdt. (V2/ AWAL)