De albumrecensie van The 1975 en King Gizzard & The Lizard Wizard vind je nu op onze site. We geven je ook nog tips voor andere albums die je eens moet luisteren. Natuurlijk hebben we de Chaotic Playlist aangevuld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek.  Scroll snel door om te zien welke!

The 1975 – Being Funny In A Foreign Language

De band is overduidelijk volwassen aan het worden. In tegenstelling tot hun laatste album klinkt “Being Funny In A Foreign Language” als een prachtig geheel van Matty Healy’s indrukwekkende teksten en sounds die deze band keer op keer verfrissend en uniek maken. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

King Gizzard & The Lizard Wizard

De formule van het eerste album van de reeks overnemend (dit is deel twee van het drieluik), strekt het stuk zich uit tot een (zeer) lange improvisatietrack, die pas eindigt aan het einde van het tweede en laatste nummer, “Hypertension”. Gedurende enkele dagen stortten de bandleden al spelend hun hart uit, waarna ze vele uren van opnames doorsneden om een plausibele substantie te krijgen, en hier is het resultaat. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Andere releases die je zeker moet luisteren

BIRDS IN ROW – Gris Klein

Als je op zoek bent naar een band die alles belichaamt wat hardcore punk zou moeten zijn, dan ben je op zoek naar Birds in Row. Sonisch zijn ze onverschrokken. Tekstueel zijn ze even poëtisch als recursief. En live zijn ze een meedogenloze kracht, die de kracht van hun muziek koppelt aan een tomeloze, niet te missen energie. Deze week verschijnt Gris Klein, Birds in Row’s derde full-length album. Gris Klein is een portret van een wereld die het meest chaotische tijdperk in een generatie doormaakt. (Red Creek Recordings)

Birds in Row - Gris Klein

Boston Manor – Datura

Boston Manor, een band in constante evolutie, begon als een soort alternatieve pop-punk act, maar veranderde al snel van weg om donkerdere, zwaardere, misschien grungier geluiden te introduceren, en stopte nooit met muteren. Wat “Datura” brengt, hun vierde plaat, is dat ze hun eigen grenzen nog verder verleggen in alle opzichten – muzikaal, tekstueel, thematisch. Geen lang album, maar een geweldig album. Het is een plaat die je omhult, je meesleurt in de donkere schaduwen, je koud, ademloos en paranoïde achterlaat. De stemming waarin je zojuist bent ondergedompeld is geïnspireerd door zanger Henry Cox die tijdens het hoogtepunt van de pandemie te veel dronk en de donkere nachten en donkere ochtenden die daarop volgden. (Sharp Tone Records)

The Bug Club – Green Dream in F#

De band uit Caldicot, Wales maakte de afgelopen jaren naam en faam met een ongekende serie live-shows. Geruggesteund met de solide live-reputatie van deze ‘Belle & Sebastian on speed’. Muzikaal presenteert de band een verfijnde versie van wat we op basis van eerdere releases kunnen verwachten: opzwepende popsongs, feilloos en met humor uitgevoerd en werpt de band een blik op de manier waarop de kunstwereld – en de muziekindustrie in het bijzonder – zichzelf zo serieus neemt. The Bug Club doet een poging dit te negeren en maken muziek op hun eigen voorwaarden. Green Dream in F# bevat 14 opzwepende nummers over favoriete The Bug Club-onderwerpen, waaronder het heelal, het leven in een kleine stad, liefde en vloeken. Je kunt de band zien op 19 oktober Vera Groningen, 20 oktober Merleyn Nijmegen en 21 en 22 oktober op het festival Left of the Dial in Rotterdam. (Bingo Records)