De albumrecensie van King Gizzard & The Lizard Wizard vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we de Chaotic Playlist aangevuld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Ook geven we je tips van albums die je zeker moet luisteren. Scroll snel door om te zien welke!

King Gizzard & The Lizard Wizard – Changes
Het toverwoord blijft improvisatie, ook al onderscheidt deze Changes zich van zijn voorgangers door een eenvoudig concept: het “D-Fa#” motief dat steeds terugkomt om de melodieën te voeden. Eenvoudig… bijna simplistisch? Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken

Andere releases die je zeker moet luisteren

The Haunted Youth – Dawn Of The Freak

In twee jaar tijd heeft The Haunted Youth zich helemaal mee op kop gezet in het Belgische indie peloton, en het ziet er niet naar uit dat ze die rol snel zullen moeten lossen. Met de release van debuutalbum Dawn Of The Freak bereikt de band van Joachim Liebens het hoogtepunt van een opwindende rit. The Haunted Youth leunt muzikaal aan bij de shoegaze en dreampop van grote helden als Slowdive, The Cure, My Bloody Valentine en DIIV, maar heeft een heel eigen en instant herkenbare sound met die typische dreamy gitaar, melancholische synths en fluweelzachte zang van Liebens. (Mayway Records)

 

Orange Skyline – Orange Skyline

Vandaag heeft Orange Skyline hun nieuwste album Orange Skyline uitgebracht. Zelf beschouwt de band het nieuwe album als een Europese plaat. Zij zien zichzelf als een Europese rock-‘n-roll-band en nemen een voorbeeld aan klassieke Europese rock-‘n-roll-bands als The Who, The Stones en Oasis. Productie lag in handen van J.B. Meyers. (Sony Music)

Born Without Bones – Dancer

Op Dancer bewijst Born Without Bones dat hun songwriting chops scherper zijn dan ooit. Doorheen het weelderig gearrangeerde album verwerkt de band verschillende akkoordwisselingen en texturen die tegelijk verrassend en bevredigend aanvoelen – en nooit een seconde verwijderd zijn van een grote hook. De teksten van Born Without Bones volgen de groei van zanger/gitarist Scott Ayotte vanaf zijn vroege twintiger jaren tot nu, en nu verkent “Dancer” de vreemde mix van tevredenheid en conflict die het volwassen zijn met zich meebrengt. Het album snijdt existentiële thema’s aan door verhalen te verwerken in Ayottes meer autobiografische momenten en altijd een ongewoon gevoel van emotionele eerlijkheid aan te boren.(Pure Noise Records)