Tekst: Lucy Olsman
Foto’s Anne Brans

Al vroeg begint zich een rij voor Vera te vormen voor het concert van Wet Leg in Vera, Groningen. Vooraf waren we al gewaarschuwd voor enorme drukte, en terecht. Mensen komen van heinde en verre om deze hippe groep van de Isle of Wight te komen bewonderen. Rhian Teasdale en Hester Chambers zijn bekend van de hit “Chaise Longue,” die in 2021 pijlsnel drie miljoen streams kreeg. Ze zijn supertalenten in het schrijven van grappige en suggestieve teksten. Gisteravond hebben wij in Groningen het genoegen deze indie-rock sterren in een intieme setting te zien.

De avond gaat van start met het voorprogramma Coach Party. Als zij informeren of we uitkijken naar Wet Leg, stampt en klapt iedereen! Niemand kan eigenlijk wachten. Na de set van Coach Party stroomt de zaal steeds verder vol, tot het punt dat er écht niemand meer bij past. En dan begint het. De twee dames van Wet Leg komen beheerst en kalm op het podium, waarna ze met de andere muzikanten van start gaan. Het tweede nummer “Wet Dream” is de grootste knaller, en iedereen begint wild rond te dansen en te springen. Leuk is ook om te zien dat de teksten luidkeels meegezongen worden! Hier lijkt de band ook bijzonder van te genieten, want telkens breekt een glimlach door hun geconcentreerde gezichten. De meiden zijn duidelijk wat verlegen als ze vragen aan ons hoe het gaat. Ze zeggen dat ze er zijn om de kleinigheden van onze dag te vergeten en om samen te genieten. Het publiek stemt hiermee in, en het concert zet zich voort. Het duo zingt liedjes als “Ur Mom,” waarin iedereen vrolijk roept: “When I think about what you’ve become, I feel sorry for your mom!” Het is duidelijk dat iedereen helemaal loskomt door Wet Leg’s vlijmscherpe teksten en catchy melodieën. “Chaise Longue” bewaren ze voor het einde, waarna een moshpit zelfs nog ontstaat. Rhian Teasdale kiest iemand in de eerste rij waaraan ze haar lyric opdraagt: “Hey you, in the front row! Are you coming backstage after the show?” De mensen in Vera zijn wild enthousiast.

Nadat de band grapt dat ze nog niet zoveel liedjes hebben en het concert daarom over twee nummers is afgelopen, spelen ze deze en verdwijnen ze weer in de coulissen. Iedereen hoopt nog op een toegift, maar dit wordt humoristisch opgelost door ‘Careless Whisper’ van George Michael af te spelen. Iedereen danst en zingt hier nog op mee, waarna de show dan toch echt voorbij is. Een enorm gezellige avond! Knap gedaan van deze beginnende band.