Tekst: Evelyne Gorter en Bente van der Zalm

Zaterdag 9 september is het weer tijd voor de aftrap van Popronde; het landelijk reizend festival dat ieder najaar plaatsvindt. In de periode die volgt strijken de nieuwe Nederlandse beloftes neer in een veertigtal steden door het hele land voor optredens op verrassende locaties. Wij maakten vast een voorselectie van de acts die je wat ons betreft niet mag missen:

Pale Puma
Genre
: Indie / Dreampop
Deze mag je niet missen omdat: Liefhebbers van ons wekelijkse Radio programma CHAOS Radio heeft deze band al regelmatig voorbij horen komen;  Pale Puma heeft namelijk een heerlijke sound en sterke melodielijnen in combinatie met heldere gitaarrifs en gedreven teksten. Een genot om naar te luisteren. (EG)
Te zien in onder andere: Nijmegen, Leeuwarden, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Tilburg, Rotterdam, Venray, Bergen op Zoom

THAMES
Genre: Post-Punk / New Wave
Deze mag je niet missen omdat:  Liefhebbers van een song met een verhaal en een modern Brits postpunk geluid hun hart op kunnen halen bij deze band! (EG)
Te zien in onder andere: Nijmegen, Leiden, Apeldoorn, Delft, Amersfoort, Woerden, Wageningen, Den Bosch, Haarlem, Uden, Utrecht, Tilburg, Rotterdam, Venray, Bergen op Zoom

NEWT
Genre: Indie / Alternative
Deze mag je niet missen omdat: Laat je verrassen door het project van  multi-instrumentalist Bob Hoving,  laat je meevoeren op de beats van experimentele pop, met invloeden uit diverse muziekstomingen en geniet! (EG)
Te zien in onder andere: Nijmegen, Woerden, Eindhoven, Dordrecht 

Bowl
Genre: Post-punk / Garage
Deze mag je niet missen omdat: de muziek een frisse wind door de Nederlandse postpunk laat waaien. De band is jong en klaar om alle zaaltjes tijdens Popronde plat te spelen. Aan energie ontbreekt niks, dus het zal daar één groot feest worden. (BZ)
Te zien in onder andere: Nijmegen, Almelo, Leeuwarden, Amersfoort, Den Bosch, Harderwijk en Tilburg.

Cloud Cukkoo
Genre: Indie / Alternative
Deze mag je niet missen omdat: de muziek je laat meevoeren naar een droomwereld diep in je gedachten. Zoals op het filmpje te zien is live niks te gek en is Cloud Cukkoo gewend aan allerlei soorten podia. Dus ook tijdens popronde is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. (BZ)

Te zien in onder andere: Nijmegen, Leeuwarden, Eindhoven, Gouda, Haarlem, Dordrecht, Uden, Venlo, Utrecht, Zutphen, Tilburg, Emmen, Venray.

Femme Fugazi
Genre
: Garage / Post-Punk
Deze mag je niet missen omdat: de muziek in hetzelfde hokje te plaatsen is als Metz en Idles, maar dan is dit lokaal en wordt de groep geleid door een echte powervrouw. (BZ)
Te zien in onder andere: Nijmegen, Leiden, Leeuwarden, Amersfoort, Wageningen, Eindhoven, Den Bosch, Haarlem, Dordrecht, Uden, Harderwijk, Utrecht, Zutphen, Zwolle, Rotterdam, Middelburg, Den Haag en Bergen op Zoom.

Meer informatie over Popronde kun je op de website van Popronde Nederland vinden