Tekst: Hadassa Oostindiër

In deze tijden van stilte zijn er nummers die je gevoel erkennen en omzetten in relatieve acceptatie. En er zijn nummers die je stiekem laten ontsnappen aan de werkelijkheid en een verlangen naar een zorgeloos verleden aanwakkeren. I’d Rather Die Than Let You In is er één van de laatste categorie en is hier verdraaid goed in.

Het derde album van dit Engelse kwartet bestaat uit songs die zowel afzonderlijk als samen sterk overkomen. Songs die bewegen tussen rechttoe rechtaanrock en mildere poppy tunes. ‘If This Is Love’ laat je even op adem komen. Dit duet met phem doet bijna ballad-achtig aan tussen de andere nummers op het album. Op I’d Rather Die Than Let You In laat The Hunna zien dat ook hiphop en r&b-invloeden zijn rock niet misstaat.
“I know I should let you go, leave the past behind.” De titelsong geeft ook ruimte te verlangen naar een zorgeloos verleden. ‘Cover You’ is er typisch zo één die live tot springnummer wordt gebombardeerd. The Hunna doet met I’d Rather Die Than Let You In alleen nog maar meer verlangen naar tijden waar het betreden van een festivalterrein weer voelt als thuiskomen.

Lees hier het interview dat we hadden met de band naar aanleiding van de release van het album.

LMW Records/ Believe