Tekst: Hadassa Oostindiër

Een zwoele zomeravond heeft muziek nodig om bij te relaxen, om te ontspannen met een drankje en verder niets te doen. De Australische Angie McMahon creëert deze vibes met haar debuutalbum Salt: een krachtig indierockalbum om bij weg te dromen.

Salt is een mix van rustige nummers en uptempo nummers die samenkomen op een middenweg die zeker niet functioneert als concessie. Een voorbeeld hiervan is ‘Slow Mover’. Anders dan de titel doet vermoeden is het een lekker mid-tempoliedje met aangename pauzes tussen zinnen in. “You think you could help me swim, but I’ve already sunk.” De tekst is oprecht en een tikje duister, net als de rest van het album, maar zonder dat de zomeravond in een nacht verdwijnt.

Haar stem is warm en fladdert zeer aangenaam om de fundatie van muziek heen. Het is de zwoelheid van Amy MacDonalds lage registers gecombineerd met de onbevangen hoogtes die Birdy opzoekt. Dynamisch gezien is Salt een zeer sterk album. Binnen nummers wordt gas bij gegeven en teruggenomen waardoor een kabbelend tempo ontstaat. Angie McMahon heeft met Salt een krachtige binnenkomer te pakken die niet onder doet voor albums van namen die al langer de industrie verblijden.