Tekst: Chloe Gudgin

Black Honey. De band om tijdens het volgende decennium in de gaten te houden. Written and Directed van Black Honey is het nieuwe album dat het viertal met Izzy Phillips, Chris Oastler, Tommy Taylor en Alex Woodward heeft uitgebracht. Black Honey heeft 34,2 duizend volgers op Instagram en meer dan een miljoen luisteraars op Spotify.

“I Like The Way You Talk”, doet het album beginnen met rockklanken en een soort fluwelen geluid dat het gevoel geeft dat we in een nachtclub zijn zonder angst. Wauw, dan ‘Beaches, beaches, beaches’, het geluid van klappen aan het begin werpt ons direct in het lied en onze oren vragen om meer en meer horen. Phillips stem valt op in dit lied en de teksten passen hier perfect bij. 
Op dit hele album springt ‘Believer’ er uit. De titel van het nummer intrigeert al voordat we ernaar luisteren, want met het succes van Black Honey is het metaforisch. Ze zijn gelovigen. “Summer ’92” met het gitaar- en basgeluid aan het begin is een indienummer, dat wel erg goed is. De manier waarop de tekst opvalt en het refrein schreeuwt met Phillips hoge en lage noten, maakt dat we willen weten wat er in de zomer van ’92 is gebeurd. 
Om het allemaal af te sluiten, is er “Gabrielle”. Een langzame gitaar speelt terwijl Phillips zingt met veel emotie en we vragen ons af wie Gabrielle is. Maar haar naam zit in mijn hoofd. Het is dankzij Black Honey, de teksten, de vraagstelling, het geloof en de constante ROCK in hun muziek, dat ik keer op keer naar hun album wil luisteren. 

Foxfive Records / Mattan Records

Foto: Laura Allard Fleischl