Tekst: Hanna de Vries

Misschien heb je ze al wel eens op de radio voorbij horen komen: Black Leather Jacket. De heren uit Antwerpen zijn nu nog vrij onbekend bij het grote publiek, maar daar komt steeds meer verandering in met onder andere radioplay bij 3FM en het Vlaamse Studio Brussel. Vandaag kwam het debuutalbum Tranquillizer uit.

Al bij de eerste openingsnoten van Tranquillizer weten we wat voor album dit gaat worden; Rock en Roll zonder gedoe. Scheurende gitaren en een drumbeat zijn voor Black Leather Jacket meer dan genoeg. Voeg daar nog een paar scherpe teksten met kritiek op de maatschappij aan toe en je hebt een prima punkalbum.
Helaas blijft het tijdens de eerste helft van het album daar een beetje bij, een prima punkalbum. Hoewel het allemaal erg leuk klinkt, hebben we dit geluid toch zeker al een paar keer eerder gehoord en is er weinig dat verrast. Onze eerste gedachte tijdens het doorluisteren is dan ook dat we dit album leuk als achtergrond muziek aan kunnen zetten.
Gelukkig pikt het album de draad op na ‘A New Era of Consumers’. De zachte instrumental vraagt toch om onze aandacht en dat weet het album door te zetten. ‘FFFreaks’ willen we zelfs graag nog een paar keer op repeat zetten. Dankzij de tweede helft van het album weet Black Leather Jacket zich toch nog te onderscheiden van alle andere punk bandjes. Tranquillizer is een mooie binnenkomer en wij zijn erg benieuwd hoe de band zich verder gaat ontwikkelen.

Mayway Records