Tekst: Theo Stepper

In eigen land is Blossoms een bewierookte band die weinig fout lijkt te kunnen doen. Verkoopcijfers en streams op diensten als Spotify liegen er niet om, dus waarom ook niet? Inmiddels is het vijftal uit Stockport, dat onder de rook van Manchester ligt, toe aan hun derde album. 

Van het titelloze debuut herinneren we ons vooral ‘Charlemagne’, frisse synthpop, dat op de zang na doet denken aan Modern Talking en aanverwante discopop uit het midden van de jaren 80. Foolish Loving Spaces borduurt hierop voort. De band rond zanger Tom Ogden heeft ogenschijnlijk een gouden formule in handen. De band grossiert in ijzersterke refreintjes en heerlijk lopende baslijntjes, waardoor het merendeel van de nummers single-materiaal is en gemakkelijk in het gehoor ligt. Een goed voorbeeld is de recente single ‘The Keeper’, maar bijvoorbeeld ook het eerder uitgebrachte ‘Your Girlfriend’, dat inmiddels wereldwijd meer dan tien miljoen keer is beluisterd. 

Blossoms is een hitmachine die erop lijkt gericht om jonge meisjes te laten wegzwijmelen bij romantische teksten. Foolish Loving Spaces is wat dat betreft een pageturner. Myles Kellock (piano en synthesizer) en Josh Drewhurst (gitaar) zorgen samen voor het muzikale behang, terwijl Joe Donovan op drums en Charlie Salt op bas zorgen voor dansbare grooves. Blossoms lijkt hierdoor de ideale inzending van het Verenigd Koninkrijk voor het komende Eurovisie Songfestival.

Caroline