Tekst: Wim du Mortier

Het Duitse duo COMA komt voort uit de Keulse clubscene. Heel wat talent van het elektronisch en dansbaar snit groeit daar op. Ondersteund door het in die stad gevestigde Kompakt label, blijkt die scene een prachtig groeimedium. Bijvoorbeeld Marius Lauber, alias Roosevelt, zette er zijn eerste stappen op muzikaal gebied. COMA is die couveuse inmiddels ontgroeid en brengt nu op City Slang een nieuw – hun derde – album uit, vol warme elektronica waarin kenmerken van sfeervolle soundscapes en pop mooi samenvloeien.

Het nummer ‘A-Train’ op Voyage Voyage blinkt daarop uit. Het is een voorbeeld van een track waarin Marius Bubat en Georg Conrad elektronica op een succesvolle manier combineren met fysieke instrumenten. De bas speelt hier een aantrekkelijke rol, zonder te domineren, structuur gevend aan zweverige toetsenpartijen. De hoofdrol is gereserveerd voor een sterk refrein dat met zachte stem wordt gezongen. Een hallucinerend nummer en een ijzersterke popsong in één.

Het is wel de absolute troef op de plaat die voorts in al zijn melancholische schoonheid wat voortkabbelt en zich geen moment aan je opdringt. ‘Inside Out’ springt er dan nog uit dankzij de meer dansbare groove en de gesequencete zware bassen, af en toe gekruid met koebellen. Ook ‘Bits and Pieces’ is een van de sterkere en meer uptempo songs op het album.
Voyage Voyage is een fijn warmbloedig plaatje voor de liefhebbers van sfeervolle dansbare elektronica – denk Caribou – met een enkele sterke uitschieter.

COMA tourt in het voorjaar en doet V11 in Rotterdam aan op 20 maart 2020.

City Slang / Konkurrent