Tekst: Hadassa Oostindiër

Muziek die je aandacht afdwingt. Het gevoel te willen luisteren. Het gevoel de muziek meer te laten spreken dan wat je verder aan het doen was. Dat is wat A Beginner’s Guide To Bravery van David Keenan veroorzaakt.

Het album staat bol van hoopvolle liedjes en liedjes die door merg en been gaan. A Beginner’s Guide To Bravery is een mengeling van veel genres en stijlen, samengebracht op één album. Indie wordt afgewisseld met folk, gitaar en piano gaan hand in hand met fijne fiddle-klanken. Als album komt het hierdoor helaas wat bij elkaar geraapt over, maar wie het als losse nummers beluistert, hoort succesvolle pareltjes.
De Iers-melancholische snik in de stem van Keenan heeft iets onderscheidends. De blue note-manier van noten raken, houdt je aandacht vast. ‘Unholy Ghosts’ is een wiegend folknummer dat de songwriting-kracht van Keenan samenvat. Het einde van het album wordt ingeluid met ‘Subliminal Dublinia’, dat dwars door je heen gaat met leuzen als “I still love you” en “occupy the city with original ideas”. Kortom, een debuutalbum vol muziek die je aandacht afdwingt.

Rubyworks