Tekst: Ronald Renirie

‘Modern Mirror’ is het derde album van het uit Los Angeles afkomstige duo Drab Majesty. Het duo, met de illustere artiestennamen Deb Demure (Andrew Clinco) en Mona D. (Alex Nicolaou), was ten tijde van debuutalbum ‘Careless’ (2015) nog verwikkeld in een met dramatische gothiek beslagen tijdreis richting het new wave tijdperk van begin jaren tachtig. Het nieuwe album klinkt echter als een kruisbestuiving die de vroege The Cure (opener ‘A Dialogue’) moeiteloos verbindt met postpunk, een band als Depeche Mode (‘The Other Side’) en het geluid van hedendaagse shoegaze bands als The Depreciation Guild (‘Oxytocin’ en ‘Long Division’).
Producer John Eustis (Nine Inch Nails, Tel Aviv) slaagt er op ‘Modern Mirror’ in om het gros van de tracks een hedendaags geluid mee te geven. Slechts twee songs ‘Noise Of The Void’ en ‘Dolls In The Dark’ blijven hangen in een hopeloos gedateerde hangmat; lui, inspiratieloos, en met een sound die niet verder komt dan het geneuzel waar een band als Xymox zich anno nu mee bezig houdt.
Maar al met al is deze nieuweling van Drab Majesty op zijn minst een luisterbeurt waard als je van postpunk, new wave en shoegaze houdt.