Tekst: Hanna de Vries/p>

Als alternatieve muziekliefhebber heb je misschien nog wel goede herinneringen aan ‘Bring me to Life’, het lied van Evanescence dat nu bijna onlosmakelijk verbonden is met de ‘emo’ fase van velen. Maar de band rondom zangeres Amy Lee is natuurlijk zoveel meer dan één hit single. Recentelijk verscheen The Bitter Truth, het 6e studio album van the Goth-Rock band. 

Evanescence neemt vaak goed de tijd voordat het een nieuw album uitbrengt. Het laatste album, Synthesis, kwam uit in 2017. Ondanks dat de band rustig de tijd neemt voor het maken van een album, lijken deze erg veel op elkaar. Het openingsnummer ‘Artifact/The Turn’ zet ons even op het verkeerde been, maar zodra we de eerste tonen van ‘Broken Pieces Shine’ horen, weten we dat we ook op dit album weinig verrassingen hoeven te verwachten. 

Is dit per se negatief? Nee zeker niet. Evanescence heeft al vroeg haar eigen succesformule weten te vinden en ‘The Bitter Truth’ is een sterk album. Het is erg toegankelijk voor nieuwe fans maar zal de bestaande fanbase zeker niet teleurstellen. De nog altijd indrukwekkende vocalen van Amy Lee dragen de muziek. De gevoelige teksten en het typerende gitaargeluid zijn allemaal aanwezig. Op het album is zelfs een piano ballad te vinden met ‘Far from Heaven.’ 
Kortom; why change a winning team? Evanescence’s muziek blijkt tijdloos en The Bitter Truth is daar het bewijs van. 

Sony Music