Tekst: Florian Baudouin

Zoals jullie weten, zijn we altijd op zoek naar nieuwe muziek. Dus aarzelden we natuurlijk niet toen we de kans kregen om naar Funeral Lakes te luisteren. Laten we de feiten eens op een rijtje zetten: dit duo bestaat uit Chris Hemer en Sam Mishos, gevestigd in Kingston, een klein stadje in de provincie Ontario in Canada, aan de oostelijke oever van Lake Ontario waar de rivieren de St. Lawrence en de Cataraqui samenkomen. Met al deze waterige achtergrond is de naam van de band logisch.

Redeemer is de opvolger van de Golden Season EP van vorig jaar en hun titelloze debuutalbum, dat uitkwam in 2019. Het nieuwe album verkent de begrippen geloof en rechtvaardigheid en de spanning daartussen met voelbare melancholie. De EP opent met ‘Solstice’, de laatste single van de band, en wat meteen opvalt is het totale gebrek aan opbouw of crescendo. We worden onmiddellijk meegevoerd naar het hart van het universum van het duo en dat zal voor alle andere tracks op deze EP niet anders zijn. Laten we het specifiek over het universum hebben. In de loop van de vier tracks, waaruit deze EP bestaat, worden we van top tot teen ondergedompeld in een emotionele indierock, vol galm en synths. Je moet wel denken aan Arcade Fire of The Velvet Underground. De EP sluit af met ‘There’s Got To Be Something Better Soon’, dat zachter begint dan de vorige tracks en dit opus afsluit met een troostende melancholische gitaar, begeleid door wat synthlagen.

Het recept is efficiënt en we kunnen niet wachten om de volgende plaat van het duo te ontdekken. Intussen kunnen we je alleen maar aanraden om te wachten op een regenachtige herfstavond, de open haard aan te steken en een Ray Bradbury door te bladeren terwijl je naar deze EP luistert. 

Foto: Roy Zheng