Tekst: Wim du Mortier

De afgelopen maanden volgde op sociale media het ene bericht het andere in hoog tempo op over de aanstaande release van Georgia. Tja, dan moet je maar niet het eerste singeltje ‘Started Out’ liken, die super gelikte danstrack met een plakker van een refrein. Met een enkele klik op een liedje ben je tegenwoordig direct mikpunt van gehaaide marketeers. De dochter van Neil Barnes van Leftfield wordt bijgestaan door heel getalenteerde online marketeers want elk optreden, elke ontmoeting, elke selfie op weer een andere fotogenieke plek of gewoon in haar eigen woning is belicht in deze niets ontziende mediacampagne. En verdomd, dan zit je eens niet op je telefoon en verschijnt ze op tv in een programma van de BBC om over haar voetbalcarrière te praten – ze was ooit een niet onverdienstelijk talent dat bij Arsenal en QPR speelde – en natuurlijk een liedje ten gehore te brengen. Nu ligt haar album dan eindelijk in de winkel en kunnen we nagaan: was het al die heisa waard?

Het antwoord op die vraag is onomwonden: ja! Met die kanttekening dat het opgaat voor liefhebbers van elektronische pop van hoge dansbaarheid. Georgia knutselt in haar eentje in haar huis in Londen liedjes in elkaar die stuk voor stuk hitjes kunnen zijn. Met een goed oor voor popdeuntjes, maar ook voor lekkere vette sounds. Daarbij grijpt ze terug naar elektronische muziek uit de jaren tachtig en de instrumenten die daarbij werden gebruikt. Seeking Thrills lijkt een hitparade-compilatie vol vrolijk makende en vet klinkende liedjes die je door de huiskamer laten dansen. Met net genoeg eigenheid en rafelrandjes om het niet te bedacht te maken.

We kenden de singeltjes ‘Started Out’ en ‘About Work The Dancefloor’ al, en van dat kaliber staan er nog een aantal liedjes op het tweede album van de Britse. ‘Never Let You Go’ en ’24 Hours’ zijn ook van die pakkende liedjes met hitpoptentie vol earcandy en gebaseerd op een lekker stampend ritme. De liedjes op de plaat ontstijgen zelden de drie minuten; tijd om je te gaan vervelen is er niet. Ook aan afwisseling in sferen is gedacht. Zo horen we in ‘Mellow’ terug dat Georgia ook drumde bij Kate Tempest en de Britse rap en grime-scene kent. De Britse zegt zelf sterk beïnvloed te zijn door onder nadere Missy Elliot, Timberland, Dre, Roxanne Shante en Kanye West. En even wegdromen kun je in rustiger romantisch klinkende tracks als ‘Til I Own It’. Om dan weer een potje met onze kont tegen elkaar te schuren op de jungle-beats en keiharde synths van ‘Feel It’. Seeking Thrills is een buitengewoon effectief popalbum van een veelzijdig talent.

Domino / V2