Tekst: Hadassa Oostindiër

Indierock met een stevige, feministische fundatie. De leden van Hinds presenteren met The Prettiest Curse een dromerig geluid met de kenmerkende Spaanse invloeden.

Het viertal is niet zo van de nuancering. Straight-forward en met een power van heb-ik-jou-daar vertellen ze je hoe het zit. Het op Spaanse muziek geïnspireerde ‘Come Back And Love Me <3’ verwoordt in Engels en Spaans het verlangen naar een afwezig persoon. Geen tranen, geen zieligheid. Nee, Hinds is niet van plan om de touwtjes uit handen te geven. Het ritme van dit nummer en het akoestische gitaartje geven het de soepelheid, die door de band zelf beschreven wordt als “de flow van bossa-nova”. ‘Burn’ is een krachtig nummer met eenzelfde boodschap: “we didn’t come here to please you my dear”. De songtekst maakt duidelijk dat het belangrijk is om zelf je richting te bepalen. Een lekker uptempo karakter met fijne gitaarsolo’s.

Met The Prettiest Curse heeft Hinds een sterk, derde album te pakken. Sterk in zijn boodschap, sterk in de manier waarop nummers die dreigen in muzikale herhaling te vallen toch een aangename twist tentoonspreiden. Het dromerige van indie combineert de band met de kracht van een frisse rockband. The Prettiest Curse was het wachten waard.

Lucky Number / NEWS