Tekst: Clara Di Croce

Met een onconventionele stijl en een uniek universum geeft het nieuwste album van Japanese Breakfast een nieuw leven aan de alternatieve poprock. Na de eerste twee albums, Psychopomp en Soft Sounds from Another Planet, die de fans van alternatieve muziek direct voor zich wonnen en nu anderhalf jaar vol verwachtingen, is Japanese Breakfast terug met een nieuw album, dat meer in lijn ligt met hun persoonlijkheid.

Door het mengen van een beheerste elektrostijl en een langzaam betoverende stem, straalt een andere wereld uit het album van Japanese Breakfast door het mixen van tien tracks, elk intenser dan de vorige. Voor deze nieuwe composities heeft muzikante Michelle Zauner er geen geheim van gemaakt dat ze kiest voor vreugde zonder compromissen en in grote hoeveelheden. Het leven kent echter ook donkere momenten, waaraan je moet kunnen ontsnappen en die je moet kunnen grijpen, aldus de artieste, en het is dit idee dat de zangeres in haar nieuwe album heeft willen overbrengen.

Met Jubilee stopt Michelle Zauner haar gedachten en vooral haar verlangens in haar eigen muzikale universum om zo haar gevoelens over de wereld en haar omgeving over te brengen.

Het resultaat is een verrassend en onverwacht werk vol spanning en emoties, dat een veelheid aan stemmingen en sferen doorkruist.

Als conclusie horen wij graag de stoutmoedigheid van Japanese Breakfast; om één en dezelfde reden: de kracht om ons mee te voeren naar andere werelden.

Dead Oceans