Tekst: Paul van der Zalm Foto: Left in Suspense

Multitalent Fleur Bonnewits en drumster Imme de Wilde vormen de harde kern van Left in Suspense, een alternatieve pop/rock-band uit (de omgeving van) Rotterdam die ondanks hun jonge leeftijd al meer dan twee jaar serieus aan de weg timmeren. Die samenwerking resulteerde eerst al in een paar online uitgebrachte singles, maar sinds twee weken is er ook een officiële debuut-EP ‘Zoned Out’ met daarop vier stevige nummers vol emotie die een uitweg zoekt. Uit de emo-scene kennen we natuurlijk meer voorbeelden van bands waarmee opgroeiende jongeren zich goed kunnen identificeren, zoals Paramore of Yonaka, en Left in Suspense past prima in dit rijtje.

Zelf geeft de band aan dat deze “bedoeld is als platform voor de alternatieveling en hen die zich niet gehoord voelen, om hen een stem te geven en te laten zien hoe mooi het proces van groeien kan zijn.” Omdat Bonnewits open is over de strubbelingen die ze in haar jeugd heeft doorgemaakt, weet je dat haar goed verstaanbare teksten over vallen/falen, weer opstaan en dóór de pijn heen dansen oprecht zijn en zo klinken ze ook.

Hoogtepunt van de EP is zonder meer het prachtige ‘The Moon’ dat nét iets ingetogener en volwassener klinkt, met verzorgde samenzang, een beetje in de richting van de Amsterdamse band The Visual. Dit nummer wordt bovendien ondersteund met een professioneel ogende video waarin ook gitarist Timo Hulzenboom nog te zien is. Hulzeboom heeft de band met het uitkomen van de EP helaas verlaten.
De andere tracks zijn zoals gezegd wat steviger: het intro van ‘Poser’ doet bijvoorbeeld denken aan ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes en ‘Wait and See’ komt in de buurt van het geluid van een band als Skunk Anansie. Openingsnummer met de veelzeggende titel ‘Out To Get Me’ valt te plaatsen tussen Krezip en Navarone. Met die bands hebben ze trouwens de gelikte, heldere productie gemeen; complimenten daarvoor voor Jasper Pouw.
Check ook de eerdere nummers ‘Cheers ‘N Tears (demo)’ en ‘Devil’ die de EP om voor ons onbekende reden niet gehaald hebben, want die doen niet onder voor de andere tracks.

Kortom: Left of Suspense is een band om in de gaten te houden, welke richting het ook op gaat. Voor dit weekend is ieder geval nog een Rooftop Session aangekondigd en later dit jaar staan er optredens gepland:

17 juli en 7 augustus: StudioGonz, Gouda
5 september: KOFA, Vlaardingen
11 september: The Box, Katwijk
25 september: Radarcafé, Den Haag
2 oktober: WPC Nederland 3, Wateringen
14 november 14th: Café de Bel, Rotterdam

BWTS Records