Tekst: Hadassa Oostindiër Foto: Joshua Halling

Als je even een momentje nodig hebt om te reflecteren op het leven. Als je niet weet waar je je gevoel moet zoeken en iemand nodig hebt die de boel voor je verwoordt. Dat is wanneer je de nummers op The Love That You Want nodig hebt. Dit derde album van Lewis Watson geeft gevoel een plek, maar had wat dynamischer in opbouw gemogen.

Lewis Watson maakt pop-singer-songwriternummers. Eén van de songs die direct in het oog springt is ‘Meant For Me’. Het heeft een Sheeraniaans aandoende sound en beschrijft onzekerheid. Het laat zien hoe iemands leven gekweld kan worden door het rondtollen van gedachtes en er geen perspectief lijkt. “Your eyes, they are a puzzle, that I try my best to read.” Tot er iemand is die de puzzel oplost.

The Love That You Want bevat mooie nummers die makkelijk in het gehoor liggen. Een prominente rol is, zoals het een goede songwriter betaamt, weggelegd voor akoestische gitaar. De Engelsman vult dit aan met goeie soundeffecten en drums. Individueel zijn het sterke nummers die ruimte bieden aan het gevoel. Als een album mist het helaas wat dynamiek waardoor het doorkabbelt en wat vlak overkomt.