Tekst: Evelyne Gorter

Vandaag brengt de Amsterdamse band Loupe hun eerste EP Older uit. We volgen drie van de vier bandleden, Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar), al sinds de tijd dat ze met hun vorige band Dakota in het jaar 2017 met de Popronde meetourden. We waren heel benieuwd naar de EP. Hoe zou ‘Older’ klinken, dat als één take opgenomen is en hoe vormt zangeres Julia de aanvullende schakel op het drietal? 

Loupe maakt, zoals zij het zelf omschrijven “sfeervolle indierock-songs”. Op Older staan vier nieuwe liedjes met de vertrouwde sound van dreampop met de kracht van aanzwellende gitaren, die deze muzikanten zo goed in hun vingers hebben. De herkenbare baslijnen van Lana hoor je duidelijk terug op hun eerste single ‘Leave Me There’, dat over rust zoeken in een drukke stad gaat. Hun tweede single ‘Fair Enough’ doet ons ook erg aan hun eerdere werk binnen Dakota denken en wat zijn we blij dat deze succesformule niet verloren is gegaan, maar in Loupe een vervolg krijgt.

Omdat we de EP ‘Older’ eigenlijk te kort vinden en we graag meer van deze band willen horen reisden we afgelopen zaterdag naar Popronde Rotterdam waar Loupe een optreden in het Theater Rotterdam gaf. Daar speelde de band naast de nummers die op de EP staan nog veel meer nieuw werk en werden we na een ingetogen begin, vanwege stemproblemen van Julia, getrakteerd op een spetterend einde. We vinden het dan ook compleet logisch dat Loupe geselecteerd is om op ESNS ‘22 te spelen. De gespeelde nummers doen ons verlangen naar een album, tot die tijd zetten we Older op repeat. 

Excelsior Recordings