Op 19, 20 en 21 augustus is het tijd voor Lowlands in Biddinghuizen! Op het festival is ook dit jaar veel nieuwe muziek te ontdekken in veel verschillende genres. Naast muziek is er ook genoeg te ontdekken op het gebied van literatuur en comedy.

Dit jaar staan onder andere de volgende namen op de line-up:

Arctic Monkeys, Stromae, Liam Gallagher, Oscar and the Wolf, Balthazar, Glass Animals, The Kooks, Aurora, Eefje de Visser, Froukje en Hang Youth.

Acts die je volgens CHAOS niet mag missen!

David Keenan
Genre: folk, indie
FFO: Tim Buckley, Hozier
Dit mag je niet missen omdat: David Keenan veel verschillende nummers heeft waarbij hij je tot emotie roert maar daarna een lach op je gezicht tovert. De teksten zijn net gedichten wat de muziek extra mooi maakt. Keenan staat met zoveel enthousiasme en liefde voor muziek op het podium dat je blijft kijken en zijn muziek steeds interessanter wordt. (en nog niet overtuigd? Lees dan het interview dat we met hem hadden)

The Lathums
Genre:
indie, rock
FFO: The Courteeners, Blossoms
Dit mag je niet missen omdat: deze band uit Engeland voortborduurt op bands als Arctic Monkeys, The Beatles en de Ramones. Daarnaast wordt hun muziek in Engeland goed ontvangen en haalde Brandon Flowers van The Killers de zanger Alex Moore op het podium om een nummer te zingen. De muziek van deze band is aanstekelijk dus maak je klaar om te dansen!

Nana Adjoa
Genre: soul, alternatief
FFO: Luwten, Klangstof
Dit mag je niet missen omdat: Nana Adjoa haar tweede album Big Dreaming Ants aan het begin van de coronapandemie uitbracht waardoor we veel te lang moesten wachten om het album live te horen. Eindelijk kun je in levende lijve wegdromen bij de prachtige stem van Nana Adjoa

Kills Birds
Genre: punk
FFO: Sonic Youth, Wolf Alice
Dit mag je niet missen omdat: na de release van hun debuutplaat Kills Birds werd uitgenodigd door Dave Grohl om hun volgende album te komen opnemen in zijn studio. Het resultaat is te horen op het album Married dat eind 2021 uitkwam. Daarnaast heeft zangeres Nina Ljeti een energie op het podium die heel aanstekelijk is waardoor je tot het einde geboeid zult blijven. 

Sinead O’Brien
Genre: poëzie, rock
FFO: Patti Smith, PJ Harvey
Dit mag je niet missen omdat: De Ierse Sinead O’Brien een modecarrière achter zich gelaten heeft om zich volledig te focussen op muziek. Dit werpt zijn vruchten af; ze stond dit jaar op Glastonbury en lijkt een grote belofte te zijn van Lowlands. Haar debuutalbum is op 10 juni uitgekomen waarbij poëzie en rock gecombineerd worden. Haar muziek is veelzijdig en zit vol met tegenstellingen, de ene keer is de tekst abstract en daarna glashelder. Wedden dat dit een interessant optreden te wordt!

lowlands

Facts

  • Wanneer? 19, 20 en 21 augustus
  • Waar? Biddinghuizen
  • Wat kost het? Weekendticket 262,50; camping gratis. In principe zijn alle tickets al verkocht, dus als je wilt gaan zul je een doorverkoopkaartje moeten proberen te bemachtigen. 
  • Meer info: www.lowlands.nl