Tekst: Anouck Bosma

Afgelopen vrijdag kwam, na drie jaar wachten, een nieuw album van Oh Wonder uit:‘No One Else Can Wear Your Crown’. Daarop staan tien indiepopnummers die nog persoonlijker zijn dan die van het vorige album ‘Ultralife’. Oh Wonder bestaat uit het duo Anthony West en Josephine Vander Gucht die elkaar in 2010 ontmoetten toen Anthony bij een optreden van Josephine (toen nog solo artiest) ging kijken. Even later ging Josephine naar een optreden van Anthony waar ze met elkaar begonnen te praten en daarna nummers gingen schrijven; in 2014 kwam hun eerste album uit. Nu dus het derde album, dat het duo samen opgenomen heeft in hun studio in Londen en dat deels schreven in Amerika.

Al even geleden werd ‘Hallelujah’ als eerste nummer van dit album uitgebracht, en dat klinkt zowel emotioneel als vrolijk. Dit geeft goed weer hoe het album verdeeld is. Er staan veel vrolijke nummers op, maar ook emotionelere zoals ‘In And Out Of Love’ en ‘Nothing But You’. Dit hoor je vooral aan de tekst zoals “Guess I’m a little lost without you. Living in a black and white. You bring all the colour to my daydreams. You bring all the quiet to my life”, in het nummer ‘Nothing But You’. Dit is vooral voor Josephine een persoonlijk nummer, omdat het over haar neef gaat. Niet alle nummers gaan over verdrietige onderwerpen in het leven. Het nummer ‘Happy’ gaat bijvoorbeeld over blij zijn voor een ex wanneer hij of zij een nieuwe relatie heeft. Bij de deluxe versie van het album zit de akoestische versie van onder andere ‘Happy’ en ‘Better Now’, die ook zeker de moeite waard zijn om te luisteren omdat dit weer nieuwe dimensies aan het nummer geeft.

Als je Oh Wonder live wilt zien en nog geen kaartjes hebt, dan kun je op 11 maart in Ancienne Belgique in Brussel terecht. De show in Paradiso in Amsterdam op13 maart is al uitverkocht.